2011. szeptember 14. 13:51
Ismét névérték alatt az Est Media
Veszélybe kerülhet az alaptőke-emelés és a Sziget Kft. felvásárlása.

Ma tárgyal az Est Media igazgatósága a július végén már jelzett tőkebevonásról, azon belül is a készpénzes tőkeemelés, az akvizíciós lépések és szállítói konverzió pontos részleteiről - írja a Világgazdaság. Ma születhet meg a döntés arról is, hogy hogyan folytatódhat a Sziget Kft. megvásárlására vonatkozó tranzakció, amely idén tavasszal megrekedt.

A Világgazdaság úgy tudja, hogy sikerült az Est Media vezetésének megállapodnia a szigetesekkel. A tervezett tőkebevonást viszont megnehezítheti, hogy a napokban - a nemrég 1000 forintról 200 forintra leszállított - névértéke alá esett az Est Media árfolyama, ugyanis a névérték alatt nem lehet alaptőkét emelni és részvényt kibocsátani. A Világgazdaság megkereste a cég vezetését, de nem reagáltak arra, hogy mindez hogyan érintheti a tőkeemelést és részvénykibocsátást, illetve, hogy milyen lépéseket terveznek emiatt.

Az Est Média legutóbb augusztus 31-én tartott közgyűlést, ahol a komoly, az egész vállalat jövőjét meghatározó döntéseket hoztak meg. A pénzügyi problémákkal küszködő cég a reorganizációs lépésekkel a 40 milliós magyar, román, bolgár piacot lefedő out-of-home médiavállalattá szeretne válni.