hero
2013. szeptember 18. 16:34
Ismét indul a Metro Photo Challenge
Idén hat kategóriában lehet nevezni a Metro Photo Challenge-re, melyet már kilencedik éve rendeznek meg. A hazai fordulóban egy négytagú szakmai zsűri értékeli a pályamunkákat, és juttatja tovább a legjobb tizenkettőt a nemzetközi mezőnybe.

Érintés, látás, hallás, ízlelés, szaglás, hatodik érzék - idén ezekben a kategóriákban lehet nevezni szeptember 16-tól a Metro Photo Challenge-re. A pályázat célja kilenc éve ugyanaz: felfedezni és díjazni a legtehetségesebb fotósokat a világ minden tájáról.

A hazai fordulóban egy négytagú szakmai zsűri, Bazánth Ivola és Velledits Éva fotográfusok, valamint a Metropol napilap fotóriporterei, Katona László és Kálló Péter választja ki a legjobb magyar pályamunkákat, és a közönségszavazatok mellett ők biztosítanak lehetőséget a döntőbe jutáshoz.

Összesen tizenkét kép kerül a nemzetközi mezőnybe, hatot a magyar zsűri választ ki, hatot pedig a közönségszavazatok juttatnak tovább. Végül a nemzetközi zsűri választja ki mindegyik kategória nemzetközi nyertesét, és közülük kerül ki az egyetlen fődíjas, aki részt vehet a több ezer eurós ghánai utazáson a Metro központ és a Reach for Change szervezet együttműködésének köszönhetően.

A Reach for Change egy non-profit szervezet, amely támogatja a helyi, társadalmi vállalkozásokat, és szegény családoknak, gyerekeknek nyújt segítséget. Az utazáson a fődíjasnak lehetősége lesz megtapasztalni és megörökíteni Afrika egy sajátos, a turisták által ismerttől eltérő oldalát.

A pályázatra szeptember 16. és október 13. között lehet jelentkezni annak oldalán.