hero
Ingyenes segélyvonal egészségügyi dolgozóknak
Pszichológusok, pszichiáterek, pszichoterapeuták és segítő foglalkozású szakemberek nyújtanak lelki támogatást, azon az ingyenesen hívható zöld számona, amelyen várják a Szegeden dolgozó egészségügyi dolgozók megkeresését, akik úgy érzik, lelki támogatásra van szükségük. A Segítők elnevezésű önkéntes csoport szakemberei a +3680620008-as számon fogadják a hívásokat.

Számos egészségügyi dolgozó hónapok óta, szünet nélkül dolgozik a frontvonalon, napi szinten kitéve magukat nem csupán a vírus okozta veszélynek, de az azzal járó komoly lelki megterhelésnek is. Sürgősségi osztályokon, fertőző osztályon dolgozó orvosok, ápolók, nővérek, beteghordók, és a Szegeden és környékén dolgozó háziorvosok, egészségügyi dolgozók, akik másoknak segítenek. De őket ki támogatja?

A Segítők önkéntes csoportjának szakemberei közül néhányan a Szegedi Tudományegyetemről, mások Budapestről és Szolnokról kapcsolódtak be. Az általuk alkotott lelkes közösség annak érdekében fogott össze, hogy kapaszkodót nyújtsanak azon egészségügyi dolgozóknak, akik úgy érzik, lelki támogatásra van szükségük a jelenlegi helyzetben. Az összefogást kezdeményező szakemberek ugyanis nagyon sok megkeresést kaptak az elmúlt időszakban és szerettek volna a maguk módján segíteni. Abban tudnak támogatást nyújtani, hogy meghallgatják azokat, akik hozzájuk fordulnak, mert úgy gondolják, hogy van olyan élethelyzet, amikor egy támogató beszélgetés segíthet tovább lépni. A szakemberek ingyenesen hívható segélyvonalat indítottak, amely hétköznapokon 14-22 óráig érhető el.

A +3680620008-as zöld számon fogadja a 11 szakember a szegedi frontvonalbeli egészségügyi dolgozók hívásait.