hero
Így alakul át az ismert 40 éves logó valami újjá
A Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) új designja a fővárosi egységes arculathoz kapcsolódik, mutatjuk, hogyan.

Április 9-18. között a BTF programjait a Fővárosi Önkormányzat egyik cége, a Budapest Brand szervezte, miután a kormány bejelentette, hogy kivonul a projekt finanszírozásából. A Budapest Brand szerint ötven online követhető programjuk összesen több mint 400 ezer emberhez jutott el, a megtekintések száma pedig 23 ezer fölött volt. A BTF kiemelt médiapartnere a Telex volt.

Rugalmas és egységes

A BTF új arculata Budapest korábban bemutatott egységes designjához kapcsolódik. „Az első BTF logóból indultunk ki, annak elemeit használtuk, de nem az volt a cél, hogy csak visszafelé nézzünk” – mondta nekünk Bozzai Krisztina, a projekt art directora. „Az új arculat az eredeti tulipános logó geometriai elemei mellett Budapest színeit használja. Ezek fixek, minden más rugalmas. Így mindegy, éppen milyen trendi grafikai hullámra ülünk fel,  évente friss arculatunk lehet, miközben egységes rendszerben maradunk.” (A gifek alatti képre kattintva galéria nyílik.)

Animated GIF
Animated GIF

Jön két hosszú nevű új fesztivál, azokban állami pénz is lesz

Februári hír, hogy a kormány korábbi, Tarlós István vezetése alatt kötött, tavaly decemberben lejárt szerződését nem újítja meg a fővárossal, vagyis nem finanszírozza tovább a fesztivált. Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettest erről Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos tájékoztatta. Budapest úgy döntött, ennek ellenére folytatja a BTF-et, a szervezést pedig a Budapest Brandre bízza. A tavaszi BTF mellett a hagyományosan őszi CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal hasonló a helyzet. 

Káel így két másik, tavaszi és őszi fesztivált szervez majd: a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Heteket és a Liszt Ferenc Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivált. Mindkét fesztivál bőven kap állami támogatást, az eddigi hírek szerint összesen 1,75 milliárd forintot. A Bartók Tavaszt végül idén május 7. és 24. között tartják meg.

Tehát ezen a ponton úgy tűnik, tavaszra és őszre is két-két nagyobb kulturális fesztivál esik majd, az egyiket a főváros, a másikat az állam támogatja.