hero
2020. május 05. 06:55
Idegenvezetők a karanténban tanulókért
A Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE) és a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ) szervezet tagjai közösen felajánlották, hogy különböző tantárgyakban, ingyen korrepetálnak általános, középiskolás és gimnáziumi diákokat.

A kezdeményezés a „Karantén-suli” nevet kapta, és az érdeklődők egy könnyen kezelhető, online felületen foglalhatnak időpontot a számukra fontos tantárgyban.

pixabay.com

„Az idegenvezetői szakma is szeretett volna részt vállalni, segíteni a jelenlegi helyzetben, és erre az ingyenes, online oktatást láttuk a legmegfelelőbb megoldásnak. Örömmel tapasztaltuk, hogy társ-szervezetünk, tagjaink már az első hívószóra jelentkeztek, és így egy példaértékű összefogás alakult ki”, mondta Caesar Éva, a MISZ elnöke. Az alap-tantárgyak (matematika; magyar nyelv és irodalom; fizika; kémia; biológia; informatika) mellett az idegenvezetői online karantén-suliban lehetőség van többek közt művészettörténet; angol; francia; német; spanyol és finn-nyelvi korrepetálásra is. Sőt, a kicsiknek még „meseolvasás együtt” opció is van.

A diákoknak nem kell mást tenniük, mint fölkeresni a Salonic online időpontfoglaló rendszerben elérhető karantén-sulit, és itt oktatót, tantárgyat foglalni. A magyar fejlesztésű program tulajdonosai, tekintettel a kezdeményezés jótékonysági céljára, ingyen biztosítják ennek használatát.

Ugyancsak ingyenes a hozzáférés a Mozaik Kiadó által megjelentetett, általános iskolásoknak szóló tankönyvekhez, amelyek eléréséhez készült egy videó-útmutató is.

„Nagy szeretettel várunk mindenkit az idegenvezetői karantén-suliba, felkészült kollégáink több éves tapasztalattal rendelkeznek különböző területeken, minden bizonnyal izgalmas-érdekes órákat tartanak majd kicsiknek-nagyoknak”, mondta Deák Judit, a MIE elnöke.

A Karantén-suliba jelentkezés, információk mindkét idegenforgami szervezet honlapján elérhetők: 

http://idegenvezetes.hu/hu/karantensuli-idegenvezetok-az-otthon-tanulo-gyerekekert/

http://miguides.com/karantensuli-idegenvezetok-az-otthontanulo-gyerekekert/