-fi- 2021. július 16. 06:56
Híres balatoni helyszíneket rajzoltak újra grafikusok a Dreher megbízásából
Öt északi és öt déli parti helyszínt rajzoltak meg modern formában a felkért alkotók.

A Dreher az Arany Rajzszög Társasággal közösen tíz fiatal, de már sokszorosan díjnyertes grafikust kért fel, hogy a Balaton-rajongók által legvonzóbb célpontoknak választott öt északi és öt déli parti helyszínt rajzolják meg modern formában, saját stílusjegyeiket kölcsönözve a grafikákhoz, mégis a tóhoz kötődő évszázados képi világot és hangulatokat megidézve. A grafikák most egy különleges kettős plakátkiállításon elevenednek meg. Az összes kép ide kattintva tekinthető meg.

Balatonfüred

Az alkotók listája 

Cserkúti Dávid, kiváló illusztrátor, képregényrajzoló – Balatonszárszó; 

Herbszt László, Aranyrajzszög díjas grafikus – Balatonlelle; 

Kara György, Aranyrajzszög díjas grafikus – Csopak; 

Kondor Zóra, Aranyrajzszög díjas grafikus – Balatonalmádi; 

Lovász Zoltán, kiváló illusztrátor – Balatonfüred; 

Lőrincz Attila, Aranyrajzszög díjas grafikus – Siófok; 

Pattantyús Márton, tervezőgrafikus, a Magyar Képzőművészeti Egyetem külső óraadója, a Szimultán Művészeti Iskola tanára – Révfülöp; 

Simon Attila, Aranyrajzszög díjas grafikus – Balatonboglár; 

Szalma Edit, Arany Rajzszög díjas grafikus, kiváló illusztrátor – Zamárdi; 

Tóth Andrej, Arany Rajzszög díjas grafikus, az ART Hekk balatoni projekt kitalálója – Keszthely.

A Dreher márka célja a plakátok kiállításával az, hogy ezt a világot a maga teljességében ismerje meg minden idelátogató. Ezért úgy döntöttek, hogy az északi parti városokról készült plakátokat délen, és a délipartiakét északon állítják ki, így adva kedvet a másik part meglátogatására is, mert az csak egy rövid kompútra van. 

Siófok

Az augusztus 15-ig látogatható kiállításnak északon a balatonfüredi Tourinform iroda ad otthont a Blaha Lujza utcában, délen pedig a Siófoki Nagystrand a messziről is jól látható óriáskerék tövében.

Emellett egy dedikált microsite-on is megtalálható interaktív térképről az alkotások nagy felbontásban le is tölthetők, ahol a rajongók saját fotóit is várja a márka.