hero
Kreatív 2021. augusztus 30. 11:37
Hermann Irén a Kreatív új főszerkesztője
A Figyelő és a Forbes korábbi rovatvezetője szeptembertől irányítja az újságot. Pál Zsombor a 24.hu lapvezetéséhez csatlakozik.

A 24.hu lapvezetésében, vezetőszerkesztőként folytatja pályáját Pál Zsombor, aki 2016 októbere óta irányította a Kreatív magazint és a Kreatív Online-t. Utódja Hermann Irén, aki régről ismeri a lapot, amelynek 1999 és 2006 között rovatvezetője volt, majd a rákövetkező évtizedben a Figyelőnél és a Forbes magyar kiadásánál töltött be hasonló pozíciókat. Később a régi Index gazdasági rovatának tagja volt, a Kreatívhoz pedig a Szabadszínész színészkereső startup operatív vezetői pozíciójából érkezik.

Hermann Irén

„Örülök, hogy újra az újságírás területén dolgozhatok, rajongok a minőségi tartalomgyártásért, és szeretem menedzselni a szerteágazó folyamatokat.Külön öröm, hogy mostantól ezeket mind annál a lapnál tehetem, ahol a pályámat kezdtem, és egy olyan embertől vehetem át a feladatot, akivel már két korábbi szerkesztőségben is remekül dolgoztunk együtt” – mondta a kinevezéséről Hermann Irén.

„Ezúton is köszönöm Zsombornak a csaknem öt éves közös munkát, amely során a nyomtatott magazin, az online lap és legfontosabb rendezvényeink is megújultak, és sok sikert kívánok neki” – mondja Vándor Ágnes, a Kreatívot kiadó PPH Média ügyvezető igazgatója. „Irénnel olyan új vezető érkezik a portfólió élére, aki a Kreatív által lefedett területek reklámos, kommunikációs és médiapiaci vetületeiben is otthonosan mozog, üzleti szerkesztői háttere, kapcsolatrendszere révén pedig minden korábbinál mélyebben érthetjük meg a szakma márkaoldali, megbízói szereplőit is.”

Pál Zsombor

„Annyi szó esik mostanában a cégek társadalmi küldetéséről, a purpose-ről, hogy amikor a 24.hu megkeresett, beismertem magamnak a nem túl erősen őrzött titkot, hogy nekem is van saját” – fogalmaz Pál Zsombor. „Izgalmas lesz az egyik legolvasottabb magyar kiadvány vezetésében dolgozni, pláne pont egy választási időszak kezdetén csatlakozva, és ehhez nagy nyugalmat ad, hogy az elmúlt években összeállt Kreatív-csapatot olyan rátermett főszerkesztő vezeti szeptembertől, mint Irén.”

Irén munkáját Zsombor mellett több korábbi szerkesztő is segíti egyes projekteknél, így például a Lollipop aktivációs és event fókuszú verseny szervezésében és zsűrizésében Szerényi Szabolcs korábbi főszerkesztő-helyettes, a Hipnóziséban Román Balázs korábbi főszerkesztő vesz részt.

24: még több új munkatárs

A 24.hu-nál újonnan jön létre a Pál Zsombor által betöltendő vezetőszerkesztői pozíció. Szeptembertől ugyancsak a 24.hu csapatát erősíti Török László, a Népszava belpolitikai rovatvezető-helyettese, aki korábban a Magyar Nemzet politikai rovatát is vezette. Török László az RTL új híroldalának vezetői székébe távozó Bordás Gábort váltja, a közéletrovat vezető-helyetteseként dolgozik majd Magyarország egyik legnagyobb hírportáljánál, Bita Dániel főszerkesztő-helyettes–rovatvezető mellett

 Az új vezetők mellett a nyár folyamán több új újságíró is megkezdte munkáját a 24.hu-nál, így „a portál megerősödve és felfrissülve vághat neki az előttünk álló választási kampány indulásával minden bizonnyal fordulatos és izgalmas időszaknak” – fogalmaz a lap közleménye.