hero
2015. november 09. 14:39
Ha unnád a girlpower-reklámokat
Akkor egy kanadai ügynökség neked készítette el a tökéletes paródiát. 

A Dove szerintünk egyébként nagyon fontos és parádés reklámjai óta a girlpower-reklámozás vagy más néven femvertising (biztos van még néhány szó rá) hatalmas divatnak örvend, idén például Cannes-ban diadalmenetet ment a Procter & Gamble Likeagirl! és az Under Armour I Will What I Want kampánya is (ketten összesen 3 bronzot, 6 ezüstöt, 8 aranyat, 1 nagydíjat és 1 titánium-díjat nyertek).

Vannak azonban olyanok, akik szerint az összes ilyen márka és kampány a nők saját maguk szembeni bizonytalanságán nyerészkedik, ráadásul a kritikák szerint számos brand valójában magasról tesz a nőkre, csupán ráül erre a divathullámra. Így üzeneteik üresek, gyengék és nagyon átlátszóak lesznek. 

Pontosan ezt figurázza ki a torontói John St. nevű ügynökség, amely még át is nevezte magát Jane St.-re. Ezt az önpromót készítették

A paródiában annyi kiváló részlet van, hogy nem is lehet mindent felsorolni. Nekünk az egyik kedvencünk a médiatervezési igazgató mögötti If She's Crying, She's Buying (Ha sír, megveszi)-plakát, de az izzadságszagteszt végén a kérdés is óriási. 

Nem tudjuk, miért éppen a kanadaiaknak van ennyire jó reklámhumoruk, de ne feledjük, hogy a reklámról szóló valaha volt egyik legjobb paródia, a Truth in Advertising is kanadai. 

Ahogy ez is kanadai:

Meg ez is:

Ebben a műfajban egyébként eddig a szintén torontói Zulu Alpha Kilo volt a nagyágyú. Lassan érik a Canvertising, vagy Torvertising nevű szó születése is. További vicces kanadai reklámok a kapcsolódó anyagaink között, itt lent:

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ