hero
Gyökeres malac és rakott krumpli Falvay Lászlótól
Falvay László, a Young & Rubicam kreatívigazgatója közismerten szeret főzni receptsorozatunkban két aktuális kedvencét mutatja be. 

GYÖKERES MALAC

Hétköznap egyszerű dolgokat szoktam sütni. Elég gyakran használok mindenféle gumót, gyökeret, hagymát: ebben az esetben karalábét, édesburgonyát, répát és lilahagymát aprítottam fel. Ezeket lelocsoltam olivaolajjal, és a gangon lévő konyhakertből szereztem hozzá rozmaringot.

A bors és Piran design-sóboltjából származó só elengedhetetlen. Disznóhúst ritkán eszem, de most maradt egy hosszúhétvégi kirándulásból, így ez került rá. A tetejét megkentem mustárral és petrezselyemmel. Kezdetben fólia alatt sütöttem, hogy legyen ideje a disznónak megpuhulni. 

 

Hozzávalók:

  • Annyi zöldség. ami kb. kitölti a tepsi alját
  • Pár gumó retek, cékla vagy karalábé, ami van
  • 3-4 sárgarépa
  • 1 fej hagyma, esetleg fokhagyma
  • Pár szelet hús, lehet csirke is, vagy ilyesmi
  • Mustár, só, bors
  • Zöldfűszer, pl rozmaring vagy petrezselyem
  • Olívaolaj

 

RAKOTT KRUMPLI

Mikor főzök valamit, az íz mellett legalább olyan fontos, hogy szép is legyen. A rakott krumplit épp ezért szinesebben szoktam csinálni, és teszek bele paradicsomot, cukkinit vagy padlizsánt is. És ha már ennyiféle szín van, akkor úgy vágok rendet köztük, hogy sorba rendezem őket. Mintha színes tetőcserepek lennének.

 

Rakottkrumpli recept from Laci Falvay on Vimeo.

Hozzávalók, kábé 2-3 főre:

  • 1/2 kg krumpli
  • 1/2 kg paradicsom
  • 1 cukkini vagy padlizsán
  • 4-5 főtt tojás
  • 1 szál kolbász, de nélküle is működik
  • Vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez
  • 1 nagy pohár tejföl. Fel szoktam vizezni, hogy mindenhová jusson
  • Valami zöldfűszer
  • Reszelt sajt

 


A cikk elkészítését a Metropol támogatta!