hero
Bicsérdi-Fülöp Ádám 2022. január 10. 15:34
Gattyán az ellenzék támogatását kéri, hogy jelentősen csökkentsék a közmédia költségvetését
A pártot alapító Gattyán György programjában a kormánykommunikációt is évi 10 milliárd forint alatt tartaná.

Az újonnan alapított, decemberben bejegyzett Megoldás Mozgalom elnöke,  a Forbes szerint a 6. leggazdagabb magyarnak számító Gattyán György nyílt levelet címzett az ellenzéki pártoknak. A választási kampányba váratlanul beszálló Docler-tulajdonos pontokba szedve fogalmazta meg, milyen kérdésekben vár szándéknyilatkozatot az ellenzéki összefogástól.

A Megoldás Mozgalom javaslataiból a médiát és a kommunikációs ipart érintő részeket emelnénk ki:

 

  • "A kormányzati szervezetek és a 100 százalékban állami tulajdonban lévő, nonprofit vállalatok kommunikációs és hirdetési kiadásait radikálisan csökkenteni és korlátozni kell, hogy azok összesen ne haladhassák meg a nettó 10 milliárd forintot. Csak az elmúlt négy évben több százmilliárd forint ment el a kormányzati és az ahhoz kapcsolódó, állami tulajdonban lévő szervezetek kommunikációjára. Ha a legnagyobb hazai kereskedelmi vállalatok képesek nagyságrendileg ekkora reklámbüdzséből gazdálkodni és hatékonyan kommunikálni, akkor semmi nem indokolja, hogy az állam ennek többszörösét költse el."
  • “Jelentősen csökkenteni kell a közmédia költségvetését, hogy az ne legyen magasabb a kormányváltást követően a mindenkori, legnagyobb kereskedelmi televíziós társaságok megelőző éves nettó árbevételénél. Ha a két legnagyobb hazai kereskedelmi médiavállalat (TV2, RTL) képes a tevékenységét fejenként, megközelítőleg 40-45 milliárd forintos éves árbevétel mellett ellátni, akkor semmi nem indokolhatja, hogy az alacsony nézettségű és hallgatottságú MTVA évente 100 milliárd forintot jóval meghaladó összegből gazdálkodjon.”

via: Telex