hero
Fotózd le a totalitáriust!
Huszadik századi európai totalitárius államok épületeiről várnak fotókat és videókat egy európai kezdeményezésre. Az Atrium projekt jelentkezési határideje március 21.

Fotósoknak és videósoknak hirdettek pályázatot Totally Lost címmel. A kiírás célja a huszadik századi európai totalitárius rezsimek építészeti örökségének felfe­de­zése, tanulmányozása és doku­men­tá­lá­sa, beleértve mind az elhagyott, mind a használtban lévő épületeket. A pályázaton ilyen épületekről, gyárakról, önkormányzati épületekről, lakóházakról, és az egykori propagandaesemények színtereiről várnak fotókat, videókat. A nevezéseket március 21-ig lehet beküldeni a [email protected] emailcímre.

A kiválasztott munkákat a júniusi Totally Lost című kiállításon lehet megnézni az olaszországi Forliban, majd a pályamunkákat az Atrium projektben részt vevő országokban is bemutatják.

A pályázatot Forli önkormányzata, valamint a Forli-Cesena Tartomány írták ki, és a See (South East Europe Transnational Cooperation Programme - Délkelet-Európai Transznacionális Együttműködési Program) finanszírozza.

Az Atrium ez esetben egy rövidítés: az Architecture of Totalitarian Regimes of the XX. Century in Urban Management, vagyis a „20. századi totalitárius rezsimek építészete a városvezetésben” kifejezést takarja. A projektben részt vesz Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Görögország, Olaszország, Románia, Szerbia Albánia, Bosznia-Hercegovina és Bulgária.