bn 2021. március 22. 09:45
Fotósok, videósok nevezését várja újra a Hégető-díj
A Hégető Honorka Alapítvány pályázatán társadalmi problémákat és az ezekre adott lehetséges megoldásokat, válaszokat, sikeres történeteket bemutató, mozgóképes vagy fotósorozatban megjelent anyagokat díjaznak. Határidő: május 31.

„A koronavírus ellenére az élet nem állt meg teljesen; sokan a megváltozott körülmények ellenére fáradhatatlanul és sokszor erőn felül végezték munkájukat, dolgoztak a szűkebb vagy tágabb közösségükért. A sajtó munkatársai talán még soha ennyi szociális ügyet és problémát nem tártak fel, vagy nyúltak érzékeny témákhoz és mutatták be azokat a nagyközönségnek; legyen az a koronavírus járvány közvetlen vagy közvetett hatása vagy akár attól teljesen független társadalmi ügy” – írja közleményében az alapítvány.

Az idei Hégető-díjra a vírushelyzetre adott válaszokat és az attól független témákat – mozgókép vagy fotó-sorozat formájában – feldolgozó alkotásokat is várják a kiírók. A díjra 2020. június 1. – 2021. április 30. között publikált, online vagy televízióban bemutatott alkotással (mozgókép vagy egyedi- és sorozatfotó – maximum 10 kép) lehet pályázni. A beadási határidő 2021. május 31.

A pályázatokat idén is a Mészáros Antónia, Horvát János és Weyer Balázs újságírókból álló zsűri értékeli. A fénykép formájában beérkezett pályaműveket Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus bírálja el. A Telenor idén is különdíjat ajánl fel egy, a digitális világ segítségével megvalósuló megoldást bemutató munkának.

A kiírás részletei megtalálatóak itt

A díj támogatói: RTL Magyarország, Hégető-család, Telenor Magyarország Zrt