hero
2011. december 19. 13:40
Főleg belföldön szilveszterezünk
A magyar internetezők több mint egytizede utazik el szilveszterezni, és többségében belföldre – írja a Szállás.hu megbízásából készített felmérés. A szálláshelyek közül a háromcsillagos szállodák a legnépszerűbbek.

A hazai internetezők többsége nyugalmas szilvesztert tervez, és csak egyharmaduk megy el bulizni – derült ki a Szállás.hu megbízásából az NRC által készített felmérésből. A bulizós programot tervezők közül a legtöbben csak otthon vagy ismerősnél köszöntik majd az újévet, 19 százalékuk szórakozóhelyen vagy valamilyen szilveszteri rendezvényen tölti az év utolsó estéjét, további 18 százalékuknak pedig mindkét programban lesz része.

Lesznek olyanok is, akik elutaznak szilveszterkor, a megkérdezettek egytizede tervezi így, közülük a legtöbben (85 százalék) belföldön maradnának. Az útra kelők kétharmada ismerősöknél, barátoknál vagy rokonoknál alszik, egyharmaduk ugyanakkor valamilyen szálláshelyet keres. A 18-29 évesek a legaktívabbak, 20 százalékuk tölti otthonától távol a szilvesztert. A legkevésbé a 40-49 évesek hajlandóak kimozdulni, csupán 5 százalékuk tervez valamilyen utazást.

A Szállás.hu statisztikái szerint a szilveszterre szóló foglalások átlagos értéke 84 730 forint, ami 4 százalékos növekedést jelent 2010-hez képest.

Az online felmérés során ezer főt kérdeztek meg. A minta nem, kor, iskolai végzettség és település szerint reprezentatív a 18-69 éves, legalább heti rendszerességgel internetező magyar lakosságra.