hero
gy.zs. 2022. január 14. 11:28
Fesztiváligazgatóként folytatja a Müpa volt marketingigazgatója
Dr. Egri Gábor a Fesztivál Akadémia Budapesthez igazolt.

A Müpa egykori kommunikációs tanácsadója, majd értékesítési -és marketingigazgatója, Dr. Egri Gábor immár a Fesztivál Akadémia Igazgatója – derül ki a FAB által küldött közleményből. „A fesztiváligazgató feladata és célja, hogy a Kokas Katalin és Kelemen Barnabás alapító művészeti vezető házaspár által 2015-ben életre hívott FAB projektjeit és szervezetét a művészekkel közösen továbbfejlessze, azokat irányítsa és működtesse; a nyári kamarazenei fesztivál, a nemzetközi hegedűversenyek, koncertek, mesterkurzusok és további események hazai és külföldi ismertsége növekedjen, és a FAB ernyőszervezet által magas színvonalon szervezett különböző projektek rendszerbe foglalva még láthatóbbá váljanak” – olvasható a közleményben.

Fotó: Csibi Szilvia

„Kati és Barnabás megkeresése azért is volt vonzó számomra, mert fantasztikus lehetőséget látok a sokféle feladat összefogásában, a projektek megszervezésében, a csapat felállításában, vezetésében. Azt gondolom, ehhez a korábbiakban megszerzett sokrétű marketing és értékesítési tapasztalat komoly alapot és támaszt nyújt. Bízom abban, hogy a FAB-bal olyan további szakmai sikereket tudunk elérni, melyek mind a koncertlátogatók, mind a velünk együtt dolgozó művészek, illetve a szakma egyéb szereplőinek elismerését is kivívja”  – mondja új feladatáról az igazgató, aki 2021-ben búcsúzott el a Müpától.  

„Itt volt az ideje, hogy találjunk egy olyan embert, akire rábízhatjuk a fesztiválunk és további FAB-os projektjeink összefogását, irányítását. Öröm volt találkozni Gáborral: azonnal éreztük, hogy érti, mitől is különleges véleményünk szerint a Fesztivál Akadémia Budapest. Tudjuk, hogy sok van még előttünk, de az elmúlt évek is bizonyítják, hogy olyan magyar és nemzetközi zenész barátokkal és művészekkel a hátunk mögött, akik megtisztelnek bennünket a személyükkel és a Gábor által épített jól szervezett és erős csapattal még több helyre juttathatjuk el a minőségi zenét, annak szeretetét, még többrétűen segíthetjük elő annak hosszútávú fejlődését. Abban hiszünk, hogy az elmúlt hat évben megszerzett tudásra építve, Gáborral közösen tudjuk továbbfejleszteni szervezetünket, így határozottan láthatóbbá és erősebbé is válhatunk”  – nyilatkozta Kokas Katalin hegedűművész, a FAB művészeti vezetője.