bn 2021. április 26. 15:20
Facebook-képzések indulnak a szegedi egyetemen
A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) képzésének elvégzése után a résztvevők Facebook-tanúsítással kapnak digitálismarketing-szakember végzettséget. A kurzus nem csak SZTE-s hallgatók számára nyitott.

Az SZTE polgárai mostantól tanulhatnak a Facebook által ellenőrzött és jóváhagyott kurzusokon, ők ingyenesen. A féléves Coursera for SZTE képzés elvégzése, illetve a vizsga sikeres teljesítése után a résztvevők Facebook-tanúsítással rendelkező digitálismarketing-szakember végzettséget kapnak –  írja közleményében az egyetem. 

A Facebook és a Coursera online oktatási platform (itt oktat például a Google vagy az IBM is) 2020 őszén kötött megállapodást arról, hogy a 4000-nél több képzést kínáló online oktatási felületen közösségimédia-marketinggel foglalkozó képzéseket is indítanak. A nemzetközi szakértők közreműködésével létrejött hat kurzus elvégzését a Facebook igazolja, és úgynevezett professional certificate (szakmai igazolás) nevű dokumentum bizonyítja. 

Bevezetés magyarul, nem csak SZTE-seknek

Az angol nyelvű kurzusok elvégzéséhez az SZTE Gazdaságtudományi Karának oktatói, Dr. Prónay Szabolcs és Huszár Sándor készítettek magyarul előkészítő, bevezető kurzust azok számára, akik nem az egyetem hallgatójaként szeretnének a képzésben részt venni.  Ez egy marketing alapjait és a közösségimédia-marketing legfontosabb ismereteit összegző online tananyag, ami felkészít az angol nyelvű kurzusokra és a Facebook vizsgára, emellett folyamatos mentorálást is ad.

A Facebook professional certificate képzésre azok is beiratkozhatnak, akik nem az egyetem polgárai. A beiratkozásnak nincs tanulmányi vagy szakmai előfeltétele, ajánlott az angol középszintű ismerete. A képzés ideje hat hónap.