hero
BFÁ 2022. május 26. 10:07
Ezt a 11+1 programot ajánlják a szervezők az Ügynökségek Éjszakájáról
11 irodában várják az érdeklődöket az ingyenes eseményre.

Ahogy korábban írtuk, május 27-én visszatér a 2019-ben indított Ügynökségek Éjszakája. Ezen a napon délután 5 és este 10 között az ACG, az Artificial Group, a DDB, a feat., a Dentsu, a Kastner, a Mito + a haverok, a People Group, a Positive Adamsky, a Publicis Groupe és a VMLY&R irodáiban is lesznek programok. 

Forrás: Ügynökségek Éjszakája

Közel 50 program közül válogathatnak a látogatók: lesz irodabejárás, tech témák, koncertek, csocsóbajnokság és számtalan workshop és szakmai előadás. A szervezők ezt a 11+1 programot ajánlják:

1. Minden, amit még nem mertünk megkérdezni egy tartalomgyártótól – Pamkutya Norbival 

Lufi vagy érték? Community vagy piggy bank? Eredeti vagy LA kópia? Bálint és Pamkutya Norbi fogja passzolgatni egymásnak a tartalomgyártással és influencer marketinggel kapcsolatos kérdéseket.

Helyszín: Mito, 20:00-21:00

2. Irodából galéria: youngart feat live act

A feat. ügynökség irodája egy egész estén keresztül látogatható galériává változik át, ahol a youngart online galéria 2 fiatal, népszerű képzőművésze, Labrosse Dani és Marosi Panni élőben dekorálnak a helyszínre érkezőknek ruhadarabokat.

Helyszín: feat., 18:00-20:00

3. Mi fán terem a metaverzum?

A Dentsu kinyitja a metaverzum ajtaját az érdeklődők előtt. A virtuális világ, bezárkózás, klímaválság, NFT-k és mémek formálják a márkaépítés idei fő kreatív trendjeit.

Helyszín: Dentsu, 19:00-19:45

4. A reklámfilm és a film viszonya

Beszélgessünk együtt a Soup Filmmakers Collective rendezőjével, Lőrincz Nándorral és társrendező-operatőrével, Nagy Bálinttal a nemzetközi érvényesülésről a filmiparban, reklámokról és sikerfilmjükről a Legjobb tudomásom szerint-ről. Moderátor: Csirke Dániel, kreatívigazgató, VMLY&R

Helyszín: VMLY&R, 20:00-21:00

5. Fogadjunk, hogy kitalálod egy óra alatt!

Bújj egy reklámos bőrébe, és tedd próbára magad! A Ferenciek terén egyórás, intenzív workshopra várják az érdeklődőket, ahol csapatokba rendeződve egy vezetett ötletelésben vehetnek részt, amelyet Horváth Gergő kreatívigazgató és Molnár Eszter stratéga tart. 

Helyszín: Artificial Group, 18:30-20:00

6. Spoken world a marketing bugyrairól

Slammelés a marketingkommunikáció tabutémáiról: Bárány Bence és Mészáros Péter slam poetry bajnok az este során több alkalommal is fellép, pozitív kicsengésű spoken word anyaggal.

Helyszín: Positive Adamsky, 19:00-19:30 és 21:00-21:30

7. Szááárnyakat ad - a Red Bull rajzfilmek 30 éves története

A Kastner a legendás szlogen megalkotásától kezdve több mint 30 éve dolgozik  a Red Bull márka térhódításán. Az ikonikus rajzfilmek mára eggyé váltak a márka identitásával – a kisfilmek a mai napig a pécsi Cartoon Garage stúdióban készülnek analóg technikával. Ezt mutatja be ez a rendkívüli tárlat, mely itthon elsőként most lesz látható, és csak ezen az egy estén mutatják be.

Helyszín: Kastner, 18:00-22:00

8. Out of office: chill & grill, street art

A gyárudvar Brooklyn-style sikátorrá alakul át, és a szórakozásé lesz a főszerep: graffiti és street art, a tűzlétráról szállnak a beatek, izzik a parázs a street food grillhez, és beerpongban is megmutathatod, hogy te vagy a bajnok.

Helyszín: People Group, 17:00-22:00

9. Így születik az ötlet

Unexpected works: Balogh Zsolt és Galácz Karolina kreatívigazgatók mutatják be, hogyan lesznek a legváratlanabb ötletekből a legjobbak. Ha neked is van egy jó ötleted, megmutathatod a portfolio review-n, ahol az ügynökség kreatívigazgatói és senior kreatívjai mondanak véleményt és adnak tanácsot a portfóliódról.

Helyszín: DDB, 18:30 – 19:00 

10. Publicis: Out of office

A Publicis Groupe saját bevallása szerint kicsit olyan mint a Sziget, amikor beállsz a sorba, elkezdesz angolul beszélni a melletted álló sráccal, megbeszélitek, hogy mind a ketten magyarok vagytok, de folytatjátok tovább angolul a beszélgetést. Ha érdekel a nemzetközi ügynökségi légkör, járd körbe a 2022-es év irodáját, less be az in-house stúdióba, próbáld ki a kreatív játékokat, vagy simogasd meg az oroszlánt!

Helyszín: Publicis, 17:00-22:00

11. Kreativitás minden oldalról 

Az ACG-ben a kreativitást járják körbe négy szempontból: psziché, divat, zene és üzleti gondolkozás. A beszélgetésekhez vendégek is csatlakoznak, köztük Szabó Viktória pszichológus-coach, Szegedi Kata és Tövisházi Ambrus. Ezen kívül Tik-tok sarok és élő zene is várja az ügynökségbe látogatókat.

Helyszín: ACG, 17:30-20:00

11+1: Csatlakozz a diáktúrákhoz!

Ha nem szeretnél egyedül nekiindulni a programoknak, vagy két ügynökség között átsétálva szeretnél sztorikat hallani a reklámszakma rejtelmeiről, csatlakozz a vezetett diáktúrákhoz! A túra persze túlzás, hiszen a legtöbb ügynökségi iroda sétatávolságban van egymástól, ráadásul több útvonal közül választhatsz.

Találkozó: 16 órakor a Deák téren, a Terminal előtt

A teljes programnaptár megtalálható az Ügynökségek Éjszakája weboldalán, vagy a Facebook-eseményben.