hero
2012. szeptember 20. 18:15
Erőt mutattak a bloggerek
Kihirdették a Goldenblog 2012-es győzteseit. Több mint 1200 blogra szavazhattak augusztus 20. és szeptember 6. között az olvasók és a zsűritagok a hvg.hu éves blogversenyén. Nyert a Hírcsárda és a Puli Space blogja is.

"A magyar bloggerek, Facebook- és Tumblr-felhasználók nélkül Schmitt Pál plágiumügye nem lehetett volna államfőbuktató botrány, és azzal is tisztában vagyunk, hogy nélkülük hiába lett volna több mint százezer támogatója a családon belüli erőszak önálló tényállássá tételének, a kezdeményezés visszhangtalanul halt volna el" – mondta Gavra Gábor, a Hvg.hu főszerkesztője a nyolcadik Goldenblog díjátadóján szerda este az A38 hajó gyomrában.

Augusztus 9-ig lehetett nevezni jelölteket és augusztus 20-tól indult a szavazás, ami szeptember 6-ig tartott. Másnak már nyilvánosságra is hozták a közönségszavazatok erdedményét és a zsűri kategóriánkénti 10-es rövidlistáit.

A zsűri értékelése alapján az életmód kategóriában az Annenn blog lett az első helyezett. A legtöbb közönségszavazatot Hozleiter Fanni blogja, a Goldenblogon már többször top 10-es helyezést szerző Mosolyka kapta. Több mint 140 blog közül választották ki a gasztro kategória zsűritagjai a 2012-es győztest, a Vegasztromániát. A közönségdíjat a gasztrozseni.hu kapta.

Kult-szórakozás kategóriában a 2012-es közönségdíjas a Hollywood Hírügynökség lett. Az IT-blogok közül idén az IDDQD-t találta a legjobbnak a szakmai zsűri. A legtöbb közönségszavazatot ebben a kategóriában az FPS blog kapta.

A kategóriák közül idén a szakértői volt a legnépszerűbb, az olvasók több mint kétszáz blogot neveztek, a győztes a Puli Space lett, a közönségdíjat pedig a Gerilla Önéletrajz kapta.

Röhög az egész ország

A 2012-es Goldenblog meglepetése a hírblog kategória győztese lett: a zsűritagok és az olvasók is a Hírcsárdára szavaztak. „Ha az ország csak annyira lenne hírcsárdás, mint a Hírcsárda, már akkor is vidám lenne az élet errefelé. Mivel azonban a valóság sokszor ezerszer hírcsárdásabb még a Hírcsárdánál is, a blog abban segít, hogy elviseljük az egyébként halálos adagban ránk zúduló jókedvet” – írta értékelésében Mong Attila újságíró, a Napifix bloggere.

Helyi érték kategóriában a Panamericana kapta a legtöbb zsűriszavazatot. Az On The Spot filmesei, Cseke Eszter és S. Takács András szerint a Panamericana bloggerével, Bede Mártonnal olvasva utazni pont olyan, mint backpackerként járni a világot. A kategória közönségdíját az Urbanista blog kapta.

Idén több mint kilencven fotóblog közül választotta ki a zsűri a 2012-es győztest – Kálló Péter blogját. A legtöbb olvasói – nézői – szavazatot a Mai Manó Ház blogja szerezte.

Az előző évekhez hasonlóan az Egyéb kategóriában idén is csak közönségdíjast hirdettek, a legtöbb szavazat a Tekasztorik blogra érkezett, míg a mobil különdíjat a Be Social kapta meg – erre a blogra érkezett a legtöbb szavazat mobilról.