Eltűnt a Kétfarkú Kutya MTV-s oldala
Az Index azt írja, hogy az MTVA a tárhelyszolgáltatótól kérte a Kétfarkú Kutya Párt Híradón viccelődő oldalának eltüntetését, azért, mert állítólag össze lehet téveszteni az MTV valódi híroldalával. 

Az MTV-t is működtető Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) levélben szólította fel a Kétfarkú Kutya Párt által létrehozott paródiaoldal tárhelyszolgáltatóját és domainregisztrátorát, hogy tegye elérhetetlenné az MTV hírműsorait kifigurázó oldalt. Az oldal kedden már nem volt elérhető, de az MTV Híradójának elfogultságát parodizáló videót egyelőre még meg lehet nézni a Youtube-on, és már az Indavideón is.

Az MTVA jogásza az Interlink Hostingtól kérte a honlap azonnali eltávolítását, mert  véleményük szerint  „annak tartalma sérti a Magyar Televízió Nonprofit Zrt. védjegyhez és névviseléshez fűződő jogát, továbbá a Magyar Televízió Nonprofit Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szellemi alkotásokhoz fűződő jogait és jóhírnevét, továbbá megtéveszti a honlapra látogatókat, azt a látszatot keltve, mintha annak tartalmát az előbbiek szerkesztenék”.

A közmédia pereket és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vizsgálatát is kilátásba helyezte, ha kérését nem teljesítik.

Az MTVA a 2001. évi CVIII. törvény hetedik paragrafusára hivatkozott, amikor az oldal eltüntetésére szólította fel a céget, pedig az elektronikus kereskedelmi törvény ezen passzusa csak arról szól, hogy egy tárhelyszolgáltató mikor tartozik felelősséggel a rendszerében tárolt jogsértő tartalmakért, de hogy miért is jogsértő a Kétfarkú Kutya Párt paródiaoldala, azt már nem indokolják paragrafusokkal.

Az Index szerint az MTVA fellépése azért is meglepő, mert a viccpárt Pécs2100 elnevezésű honlapját tavalyelőtt egyetlen érintett sem akarta eltüntetni az internetről, pedig az Európa Kulturális Fővárosa projektet kifigurázó lap ugyanúgy hasonlított az eredeti honlapra, mint a mostani netes akcióban átalakított köztévés portál.

Emellett a pécsi és a mostani MTVA-s honlap is csak első ránézésre tűnt eredetinek, a linkek többsége nem működik, és az oldal tartalma statikus, az Mtva.comon pedig még a Kétfarkú Kutya Párt logóját is elhelyezték az oldal alján.

“Nem gondoltam volna, hogy külföldi cégnél kell regisztrálnom, és az MTV már egy nyilvánvaló paródia ellen is jogi eszközökkel fog fellépni” - mondta el az Indexnek Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt alapítója, aki most külföldi tárhely és domainregisztrátort keres a honlapnak.

Mást lát az MTV

A Comment:com arra hívja fel a figyelmet, hogy a hétfő esti Operaház előtti tüntetésről teljesen más képpel tudósított az MTV és az RTL Klub. A közmédiás híranyagban az élőben bejelentkező tudósító azon a helyen állt, ahová a rendőrök nem engedtek be senkit, így a kép azt mutatta, mintha alig lett volna tüntető.  A blog szerint „a bejelentkezés végén az Operaház Oktogon felőli oldalán felvett képeket mutatta a Híradó, akkor a körbeforgó kamerát gyorsan lekeverték, nehogy látni engedje a Nagymező utcától feltorlódó tízezreket.” Az RTL-es Híradó munkatársa pedig a tüntetők közül tudósított.