Elárverezzük a repiajándékokat
Idén is lesz közös sajtóárverés, január 13-án több lap – köztük a Kreatív – elárverezi a szerkesztőségébe érkezett karácsonyi ajándékokat. Az est során befolyt összeget idén a Léthatáron Alapítvány kapja.

A tavalyihoz hasonlóan több szerkesztőség ismét megrendezi a karácsonyi reprezentációs ajándékok árverését. A január 13-i eseményen a Kreatív Csoport és az Origo mellett több egyéb médium is képviseli magát. Már beszállt a Figyelő, a Malackaraj, a Critical Mass, a Hírszerző, a Hvg.hu, a Tv2 és páran az Indextől.

Az árverésen résztvevő szerkesztőségek azért döntöttek az immár hagyományosnak tekinthető akció mellett, mert úgy gondolják, hogy újságíróként nem fogadhatnak el ajándékokat olyan cégektől és egyéb szervezetektől, amelyekről egyébként munkájuk során írniuk kell, hiszen ez esetlegesen azt a látszatot keltheti, mintha nem kezelnék őket pártatlanul.

Az első aukción - 2007-ben - 283 ezer forint gyűlt össze, a tavaly megtartott liciten pedig összesen 600 ezer forintért keltek el az ajándékok. A befolyt összeget az előző években a Menhely Alapítvány kapta, idén először azonban a Léthatáron Alapítvány számlájára kerül a pénz.

Az alapítvány az összegből a Népszigeten lévő szállón élők részére biztosítana vacsorát, reggel kávét, illetve az utcai szolgálatuk munkáját segíthetné pokróc, vízhatlan fólia vásárlásával, kórházi csomagok összeállításával.

Az eseményre jöhetnek a szerkesztőségek, blogok, produkciók vagy magánszemélyek, hiszen a vásárlással ők is segítenek.

Az árverés január 13-án este fél hétkor kezdődik a Sirályban.