2011. december 15. 15:55
Elárverezik a kidekorált próbababákat
Az Aerna Plazában állították ki az Avon próbababáit, amivel júniusban az utcán hívták fel a figyelmet az emlőrákkal kapcsolatos veszélyekre és a megelőzésre. A babákat művészek alakították át.   

Művészek dekoráltak ki próbababákat az Avon Emlőrák Ellen a Nőkért program kampányának újabb fordulójában. Az elkészült alkotásokat december 21-ig az Arena Plazában lehet megnézni, közben pedig a babák árverése zajlik a Teszvesz.hu aukciós portálon. Az aukció során ezerforintos támogatói jegyeket is lehet vásárolni, a befolyt összeget pedig az Avon a Magyar Rákellenes Ligának ajánlja fel. 

A babákon 27 művész - divattervezők, iparművészek, képzőművészek, designerek - dolgozott: Albert Eszter, Bálint Dániel, Tamara Barnoff, Dezső Renáta, Filkey Áron, Gondán Gertrúd, Hudák Mariann, Ív and Candie, Juhász Gergő, Kalászi Benjamin, Karácsonyi Anna, Kiss Benedek Kristóf, Kiss Gabriella, Korcsmár Eszter, Kristóf Réka, Leel-Őssy Enikő, Magyar Balázs, Miss KK, Parádi Gabriella, Radványi Marianna, Remsei-Kovács Nóra, Reök Cecília, Szűcs Ágnes, Telek Balázs, Tóth Patrícia és Virág Boglárka.

Az alkotásokat december 13-án ünnepélyes megnyitón mutatták be az Arena Plazában. Az eseményen részt vettek a támogató közéleti személyiségek, illetve az alkotók is.

„Az Avon egyik legfontosabb célja, hogy a nőkért dolgozó vállalatként felhívja a figyelmet az emlőrákkal kapcsolatos veszélyekre, illetve a megelőzés – az önvizsgálat, a mellrákszűrés – fontosságára. A nők felelősek önmagukért, a családjukért, és tudniuk kell, hogy az időben felismert emlőrák gyógyítható. Felelősek vagyunk a testünkért, ezt üzenik a nagyközönségnek az Avon próbababái. A próbababát gyakran látjuk női testként a kirakatban, s míg sérülés esetén a műanyag testrészek bármikor javíthatók vagy kicserélhetők fájdalom és veszteség nélkül, a nők esetében ez nem így van. Figyeljünk oda testünkre, végezzünk önvizsgálatot, 45 éves kor felett pedig legalább kétévente járjunk emlőrák szűrésre, hiszen egy rövid vizsgálattal időben felfedezhetjük a betegséget” – mondta el Tóth Veronika, az Avon kommunikációs vezetője.

A kampány támogatásához Zsédenyi Adrienn mellett Bakos Piroska, Brózik Klára, Csonka András, Demcsák Zsuzsanna, dr. Demeter Jolán, Esze Dóra, Fejős Éva, Gombos Edina, Hepi Endre, Jaksity Kata, Járóka Lívia, Kandász Andrea, Kálmán Olga, Kondákor Zsófia, László Krisztina, Prof. Dr. Oláh Edit, Orosz Barbara, Papadimitriu Athina, Radványi Dorottya, Shodeinde Dorka, Szentpéteri Csilla, Vágó Piros, Vámos Erika és Varga Edit is csatlakozott.

Az Avon kampányát partnerként támogatta az Arena Plaza és az Allegroup.hu, a Teszvesz.hu aukciós portál üzemeltetője.

Az Avon Emlőrák Ellen a Nőkért program próbababás kampánya júniusban az Andrássy úton meztelen próbababákkal hívta fel a figyelmet az ügy fontosságára. Az ezt követő időszakban nyolc százalékkal több mammográfiás vizsgálatot regisztráltak az előző időszakhoz képest a vizsgált szűrőállomásokon - derül ki a kampányon dolgozó Café Pr tájékoztatásából. Az ügynökség ezért a kampányért novemberben CSR megoldások kategóriában megkapta a Przima Kreatív Pr Díj 2011 elismerését.