2020. augusztus 29. 13:28
Digitális dizájn képzést indít a MOME Line
Ha minden jól alakul, olyan amerikai előadója is lesz a MOME Line száz órás mesterkurzusának, aki az Apple-nek tervez betűtípust.

Száz órás digitális dizájn mesterkurzust indít március közepén a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tavaly áprilisban indult dizájn műhelye, a MOME Line. A képzés indítását azzal indokolják, hogy a felvevő piac szerint nincs ma Magyarországon progresszív, alapos és használható ismereteket átadó oktatás.

A kurzuson olyan tervezői munkát tanítanak, amelynek az eredménye elektronikus felületen élvezhető, legyen az portál, banner, mobilverzió vagy Iphone-alkalmazás. A képzésre elsősorban webdizájnereket várnak, akik "megtapasztalták tudásuk korlátait", illetve grafikusokat, akik offline pályafutásuk után inkább weboldalak és mobilalkalmazások tervezésében látják a jövőjüket. Előadónak többek között a Kirowski, a Carnation, a Mito, az Index és a Sanoma vezető webdizájnereit kérte fel a MOME Line, és a tervek szerint érkezik olyan amerikai előadó is, aki jelenleg az Apple-nek tervez betűtípusokat.

Az előadásokra hétköznap délutánonként kerül majd sor, amelyekhez szombat délelőttönként workshopok kapcsolódnak, ezeken a hallgatók saját projekten keresztül sajátíthatják el az ismereteket. Aki nem hoz saját projektet, választhat a civil szférából egy létező problémát. A szakma számára nyitott előadások után vitára is lesz lehetőség.