hero
Családra hangolva - Juhász Péter Tibor otthona
Juhász Péter Tibor, a Telekom lakossági kommunikációs vezetője szeret a belvárosi nyüzsgéstől távolabb élni. A Lakáskultúra magazin 50. születésnapi alkalmából sorozatot indítottunk, amelyben marketinges döntéshozók otthonába pillantunk be.

Alig 25 percnyi autóútra Budapest belvárosától, a Gödöllői-dombság legmagasabb pontján található Szada nagyközség. Varázslatos környék, rengeteg a zöld, és a felkapottabb agglomerációkhoz képest itt még viszonylag ritkásan állnak az újonnan épült, mutatós házak. Persze, az úthálózat még nem az igazi, ám ennyi kényelmetlenséget megér, ha csendre, nyugalomra és rengeteg szabad térre vágyunk.

Mikor költöztetek ide?
5 éve építkeztünk. Feleségemmel mindketten vidéken, családi házban nőttünk fel, és szerettük volna, ha a gyermekeink is olyan helyen élnek, ahol télen-nyáron sokat lehetnek kint.

Mire figyeltetek a tervezésnél?

A legfontosabb a tágas, fényes nappali volt. Sokat vagyunk itt a gyerekekkel, remek hely a játékra, közös családi kikapcsolódásra. A cserépkályha és a sok beépített fa is hozzájárul a családias, otthonos hangulathoz. A ház falai egyébként vastagabbak az átlagosnál, a teraszra néző óriási üvegfelületek is extrán hőszigeteltek. Igazi különlegesség szerintem az apósom által fabrikált légkondicionáló rendszer, mely a kertben fúrt kút vízét használja a ház hűtésére.

Melyik a kedvenc helyed az otthonodban?
Szeretek a cserépkályha padkáján üldögélni. Emellett – talán meglepő –, de a garázs a kedvenc helyem. Gyakran szerelgetem az öreg Nivát vagy a szintén tinédzser korú fűnyírótraktorunkat. Néha egy-egy vendég is megfordul itt: most például egy holland srác couchsurf-öl nálunk az alagsorban kialakított apró lakrészen. A gyerekek születése előtt mi is gyakran így szálltunk meg külföldi útjainkon, és nagyon szerettük!

Sorozatunk megjelenését az 50 éves Lakáskultúra magazin támogatta. Nézze meg az előző részt is, amiben Burka Szilvia, a Praktiker magyarországi marketingvezetője mutatta be otthonát!