hero
2021. augusztus 31. 10:44
Buda Márton távozik a Rádió1 ügyvezetői székéből, Turi Árpád váltja
A rádió közleménye szerint közös megegyezéssel bontottak szerződést.

Augusztus 31-től közös megegyezéssel távozik pozíciójából Buda Márton, a Radio Plus Kft., egyben a Rádió 1 ügyvezetője - írta meg az Index egy hozzájuk eljutattott közlemény alapján.

A Radio Plus Kft. tulajdonosa, Schmidt Zoltán a közleményben köszönetét fejezte ki Budának az elmúlt másfél évben elért eredményekért.

Buda Márton még 2020 márciusában lett a Rádió 1 Csoport ügyvezetője, korábban a Petőfi Rádió Talpra magyar! című műsorát vezette és a felcsúti sportakadémia marketingigazgatójaként dolgozott. Buda nem akarta kommentálni mostani távozását.

Frissítés:  A Rádió1 Kreatívhoz eljuttatott közleménye szerint Turi Árpád veszi át szeptember 1-jétől Buda Márton feladatait. A rádiós szakember elárulta, az elmúlt másfél évben elindított folyamatokat viszi majd tovább a legnagyobb hazai kereskedelmi hálózatnál végzett munkája során - fogalmaz a közlemény. 

Turi Árpád 1996 óta része a hazai kereskedelmi rádiózásnak, dolgozott többek között a Rádió 1-nél, a Sláger Rádiónál és a Class FM-nél, utóbbi adónál annak megszűnéséig töltött be vezérigazgatói tisztséget. Turi kilenc éve a Rádiós Műsorszolgáltatók Egyesületének (RAME) választott elnöke. Korábban dolgozott a Mediaworks marketingvezetőjeként is, illetve a Retro Rádiót üzemeltető Hold Reklám ügyvezetője.