2021. február 23. 17:44
Bemutatjuk az Apex rendezvényügynökségi toplistáját!
Csak akkor hirdetjük ki jövőre, ha a szektor már 2021-ben magára tud találni, az új Brand listára viszont biztosan mennek a rendezvényes pontok is.

Az Event lista kialakításánál a többi Apex versenyhez hasonló pontrendszert alakítottunk ki. 

Tisztában vagyunk vele, hogy a koronavírus-járvány miatt az élő rendezvények száma lecsökkent, ezzel párhuzamosan pedig a különböző versenyekre sem jelentkeznek annyian. Ezért azt a döntést hoztuk meg, hogy  elkezdjük írni a pontokat. de akkor fogunk csak eredményt hirdetni ezen a listán jövőre, ha a rendezvényszektor számára nem húzódnak el a korlátozások az év második feléig is, és a lent ismertetett versenyeken is születik megfelelő számú helyezés.

Mindenképpen iktatjuk viszont az akár csupán digitális rendezvényekkel csurranó pontokat a párhuzamos Brand listán, ezért hozzuk egy ilyen zilált év után és hasonlóan zilált évkezdéssel is nyilvánosságra a súlyokat.

A listát, ahogy a többi Apex-lista esetében, itt is egy 1-15-ig tartó skála mentén alakítottuk ki, itt 10-es szorzót érnek a legizmosabb nemzetközi rendezvényes elismerések (Best Event Award, Eventex). Pontokat a versenyen szerzett díjak mértékében adunk, 1 pontot kap az, aki shortlistre kerül, 2,5 pont jár a bronzért, 5 az ezüstért, 8 az aranyért, és 12 a Grand Prix-ért.