2014. június 03. 15:09
Békés tüntetés indul az Origo székházától
Fejezzük ki a szolidaritásunkat az Origo munkatársai felé, a megtámadott civil szervezetek felé - ezzel a felszólítással szervez tüntetést a Kettős Mérce.

"Kedden délután 5 órakor találkozzunk a Dob utcánál, az Origo székháza előtt. Gyertek el, és ha gondoljátok feketében. Mert a tegnapi nap ennek az országnak a gyásznapja. Fekete hétfő. És fél 6-kor pontban vonuljunk át a Kossuth térre a Parlament elé. Ne hangos szónokokkal. Ne értelmetlen jelszavakkal. Ne saját magunk számára is tarthatatlan, ezért hazug ígéretekkel. Ma este annak kell jelét mutatnunk, hogy létezünk. 

Fejezzük ki a szolidaritásunkat az Origo munkatársai felé, a megtámadott civil szervezetek felé. Legyünk szolidárisak velük, és ezzel magunkkal. Mert most ez a dolgunk - és tudjuk hogy jelenleg ez sem kevés" - olvasható a Kettős Mérce szervezésében zajló délutáni tüntetés Facebook-oldalán

A blog azért is nevezi június 2-át fekete hétfőnek, mert ekkor derült ki, hogy váratlanul távozik az Origo éléről Sáling Gergő, amit a sajtó politikai okokkal összefüggő kirúgásnak, míg a hivatalos vállalati közlemény közös megegyezésnek nevez, külön hangsúlyozva, hogy nincsenek politikai okok a háttérben.