hero
Nagy Zsolt 2021. szeptember 09. 10:22
Az Avatar Oscar-díjas rendezője Chris Hemsworth-szel forgatta le a Dubaji Expo reklámfilmjét
Még meg sem épült a helyszín, amikor a reklám már kész volt.

A Dubaji Expo 2020 reklámfilmje 2019-ben, a világjárvány előtt készült, hogy népszerűsítse a világkiállítás innovációs, kreatív és jövőbe mutató szellemiségét. 

A Kreatívnak eljuttatott közleményben azt írják: a reklámfilmben a CGI animációs technológia is komoly szerepet kapott, hiszen a forgatás idején az Expo helyszíne még építés alatt állt. A reklámfilmben Hemsworth a nézőket a dubaji tengerpartról az Expo 2020 helyszínére repíti, ahol “életre kelti” az esemény mobilitás, fenntarthatóság és lehetőség tematikájú pavilonjait. A „Pure Imagination” című aláfestő zenét átkomponálták és újraértelmezték egy 70 fős zenekarral, illetve egy gyermekkórussal. A reklámfilm a kétszeres Oscar-díjas rendező, Robert Stromberg munkája, aki többek között az Avatar, Tim Burton Alice Csodaországban, és a Disney Demóna című filmjeit is rendezte. A grafikák a többszörös Oscar-díjas MPC (Moving Picture Company) vizuális effektekkel és filmgyártással foglalkozó vállalat által keltek életre. 

A Dubaji Expo 2020 A Dubaji Expo 2020 az első világkiállítás, melyet a Közel-Keleten, Afrikában és Dél-Ázsiában (a MEASA régióban) rendeznek meg. Az esemény a fenntarthatóság, a mobilitás és a lehetőségek kihasználása tematikája köré épülve bemutatja a nemzetközi együttműködés és innováció kiemelkedő példáit.

UPDATE: Cikkünk címében helytelenül állítjuk, hogy Robert Stromberg rendezte az Avatart és az Alice Csodaországbant. Valójában produkciós designer volt a filmeken, és art direkciójáért kapott Oscar-díjat. A hibáért elnézést.