hero
-fi- 2021. október 15. 15:35
Átadták az 5. Magyar Klipszemle díjait
Csütörtök este a budapesti Akvárium Klubban hirdették ki az ötödik Magyar Klipszemle nyerteseit, a teltházas gálán Fluor Tomi és Beton.Hofi Ádi vezényletével összesen 35 díjat osztottak ki az elmúlt két év legmenőbb klipjei között. A fődíjat Gloria PTS című videója vihette haza Kostil Luka rendezésében.

A klipszemle 2015-ben indult a Toldi Moziból, majd követte a budapesti Anker’t klub, de hamar kinőve ezeket, most már második éve az Akváriumban koncertekkel, szakmai programokkal és három helyszínen vetítéssel ünnepelték a magyar klipipart. A nevezett 1042 klipből két helyszínen a shortlistes 200-at vetítették le, egy külön helyszínen pedig egy válogatást az összes benevezett videóból. Az eseményen fellépett Perrin, Kama, Gerendás és vendégei, a Blahalousiana akusztikus verziója, Járai Márk, Carson Coma, Azahriah és Solére. 

A legjobb klip a Gloria – PTS című videója lett, a szervezők különdíját a Wellhello, a zsűri különdíját pedig OIEE kapta. A Gloria mögött a Morningdeerből ismert Dányi Kriszta áll, aki 2020-ban debütált ezzel az új, elektronikusabb vonalat képviselő karakterével. Kriszta a PTS alapjain házistúdiójában, egyedül kezdett dolgozni, később hangmérnökként már a kilencvenes évek végének meghatározó elektronikus zenekarának, a NEOnak az alapítója, Moldvai Márk szállt be, a masterelésért pedig a német producerlegenda , Oliver Lieb felelős.

A zsűriben volt Bicsérdi Ádám, a Kreatív szerkesztője, Daphne Samaras, a Kinopravda rendezője, Kamau Makumi zeneszerző és producer, Martin Wanda fotográfus, Pater Sparrow filmrendező és látványtervező, Ráday Dávid, a Sziget kreatív vezetője és a Proud Production társtulajdonosa, Reich Dániel operatőr, Spáh Dávid rendező, Szabó Tomi, vágó és Törőcsik Franciska színész és énekes.

A fődíj egy 1.500.000 forint értékű eszköz- és erőforrás-támogatás a CineSuper és a Kraft jóvoltából. Különdíjat ajánlott fel az NKA Hangfoglaló Program, az Absolut, a Liszt Ünnep és a Picturepool Studios.

A nyertesek listája ide kattintva érhető el. Ha pedig az összes díjazott klip érdekel, akkor ezt a lejátszási listát pörgessétek.

Képek a díjátadóról: