2021. június 15. 14:21
A ViacomCBS, az HBO, az AMC és az A+E is tiltakozik a homofób törvény ellen
Négy, hazánkban is jelen lévő médiapiaci szereplő is elítéli a parlamentben elfogadott törvénymódosítást, amely tiltaná este 10 előtt a nemváltás vagy a homoszexualitás megjelenítését.

Az A+E Networks UK (History, History2), az AMC (többek között Spektrum, Sport TV, TV Paprika), a WarnerMedia (HBO) valamint a ViacomCBS (többek között Comedy Central, Nickelodeon) is csatlakozott az RTL Magyarország korábbi álláspontjához. A felsorolt vállalatok is elítélik így azt a Parlament által elfogadott törvényjavaslatot, amely korlátozná a homoszexualitás bárminemű megjelenítését a médiában, és tiltaná, hogy a kiskorúak eltérő nemi identitású emberekkel találkozzanak a műsorokban, filmekben, vagy akár csak a reklámokban.

Az RTL így kommentálta a közös kiállást:

“Büszkék vagyunk arra, hogy az RTL Magyarország mellé csatlakozott a magyar médiapiac számos további szereplője, így az A+E Networks UK, az AMC, az HBO és a WarnerMedia, valamint a ViacomCBS, hogy együtt szólaljunk fel a sokszínűség mellett és a nem heteroszexuális közösség megkülönböztetése ellen. Köszönjük, hogy egymással összefogva, közösen állunk ki egy igazságosabb, európaibb médiaszabályozásért!”