hero
Nagy Zsolt 2021. június 09. 15:46
A Real Madrid játékosának tervezett étteremdesignt a Socially Bécsben
David Alaba és testvére, Rose May két hete nyitott éttermet az osztrák fővárosban, a társtulajdonos és a design tervezői is magyarok.

Nemrég a Real Madrid csapatához igazolt  focista, David Alaba és énekesnő testvére, Rose May Alaba Bécs feltörekvő negyedében, az Austria Campuson nyitotta meg éttermét. A DaRose különlegessége, hogy a teljes design kocepcióját a magyar Socially dolgozta ki. 

A Kreatívnak eljutttatott közlemény szerint a konyhai koncepció az étterem társtulajdonosától, Sebestyén András séftől származik  „Az étterem egyértelmű vízióval született: egyedit és izgalmasat kíván hozni az osztrák kulináris színtérre. Kortárs gasztronómiai élményt, ami kiszakít a mindennapokból legyen szó egy üzleti megbeszélésről vagy egy pezsgő éjszakáról. Mindezt a szingapúri-mediterrán konyha izgalmas ízeivel.”

A teljes arculatot és a kialakítás is a Socially gasztromarketing ügynökség feladata volt,  Ernst András közreműködésével a belső tér koncepcióját is ők álmodták meg. A cél az volt, hogy egy, a logón túlmutató, egyedi atmoszférát alakítsanak ki a helynek.

Csontos Eszter art director szerint „Egy olyan enteriőrre is kiterjedt, összetett arculat megalkotása volt a célunk, ami egyszerre utal a konyha izgalmas eklektikájára és ábrázolja a névadó Alaba testvéreket is. Összhangban a hely progresszív szellemiségével született meg a belső tér ötlete, aminek betonhatású falain ugyanúgy működnek a felnagyított portrék, a gasztronómiai elemek és a hozzájuk tartozó, az ételek textúráira hajazó ecsetvonások, festékfoltok és fröccsenések is, mint az étlapok elválasztó oldalain.. A tér ikonikus kör alakú lámpái pedig visszaköszönnek az étel-és itallapok kistancolt borítóin.”

Varga Sára, a Socially alapítója és Csontos Eszter / Fotó: Socially
Fotók: Balogh Kata / Socially

A grafikai világ egyaránt megidézi az izgalmas gasztronómiai újításokat, az Alaba testvéreket, és a mai napig lenyűgöző bécsi barokk alkotásokat– tisztelegve a város gazdag kulturális hagyományai előtt