hero
2011. december 21. 18:32
A PwC hitelesíti a Tv2 adatait
A PricewaterhouseCoopers-t választotta a TV2 azon a tenderen, amelyen auditcéget keresett kereskedelmi adatainak átvilágítására. Steve Varcoe még októberben jelentette be, hogy a csatorna is bevezeti a csatorna átlagáras rendszert, ami az RTL Klubnál működik.

A PriceWaterhouseCoopers ellenőrzi 2012 elejétől a Tv2 kereskedelmi adatait. Erre azért van szükség, mert a csatorna bevezeti a csatorna-átlagáras, un. SAP-rendszert (station average price). A Tv2 meghívásos tenderen keresett tanácsadó partnert.

A versenyt három neves pénzügyi tanácsadó cég közül a PwC nyerte el, amely mostantól havonta, a csatorna rendelkezésére bocsátják vizsgálatuk eredményét. Ezen célvizsgálatok alapján fogja a Tv2 saját, Television Value Indicators elnevezésű online platformján az ellenőrzött nettó reklámszpotbevételi és csatornaátlagár-adatokat közzétenni.

Visszamenőleg is nyilvánosak az adatok

Az új értékesítési stratégia bevezetésével a TV2 szeretné egyensúlyba helyezni a keresleti-kínálati piacot, és erre alapozni árait. A világos árképzés érdekében a TV2 havonta nyilvánosságra hozza havi nettó csatornaátlagárait és reklámszpotbevételi adatait is a fenti oldalon, annak érdekében, hogy ily módon átláthatóbbá váljon a csatorna kereskedelmi rendszere és ennek köszönhetően jobb üzleti eredményeket érjen el a piacon.

A piaci transzparencia érdekében a TV2 úgy döntött, hogy még az SAP rendszer január 1-i bevezetése előtt, októbertől nyilvánosságra hozza teljes havi nettó reklámszpot bevételét és csatornaátlagárait, ráadásul visszamenőleges, 2011. januártól kezdődő hatállyal.