A pedagógusok betiltanák az OLX reklámját
A Pedagógusok Szakszervezete közleményben köveleti az OLX.hu biciklis reklámjának betiltását, mivel szerintünk rombolja a pedagógusszakma becsületét, presztízsét. 

Le akarja vetetni a képernyőről a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) az OLX.hu biciklis reklámját - írja a Hvg.hu. Azt írják A szakma becsületének megsértéséről című közleményükben:

 

„A Pedagógusok Szakszervezete tiltakozik az ellen, hogy az egyik, használtcikkeket eladásra és megvételre kínáló ingyenes hirdető portál saját népszerűsítése érdekében egy tanárt, személyén keresztül pedig egy egész szakmát aláz a sárga porig!”

A továbbiakat is a közleményből idézzük:

"A tévében látható reklámban a tisztes szegénység látszatába öltöztetett Baradlai tanár úr a használtcikk portálon fellelve végre egy, a pénztárcájának leginkább megfelelő közlekedési eszközt, egy biciklit, elindul, hogy megvegye azt. Találkozik is az eladóval, de annyira elmerül az áhított járgány látványában, hogy az utolsó pillanatban veszi észre, a portékát egyik tanítványa, Kerekes kínálja eladásra. Ám a tanár annyira szeretné a biciklit, hogy túlteszi magát ezen, kipróbálja, és meg akarja venni. Amikor a kamasz közli az árát, Baradlai tanár úr alkudozni kezd: „Nem lehetne egy ötössel kevesebb?” A srác a biztos anyagi körülmények között élők magabiztosságával vágja rá: „Itt egy ötössel kevesebb, ott egy ötössel több…”

„A reklámírók ugyan a homályban hagyják, mi erre a pedagógus válasza, de abból, hogy Baradlai tanár úr végül elkarikázik a bringával – a ’Kis pénz, kis foci’ országában azt sugallják, elég szegény, gyáva és megalkuvó ahhoz, hogy korrupt is legyen.”

A Pedagógusok Szakszervezete követeli a szerintük cseppet sem vicces reklám levételét és a becsületükben megsértett pedagógusok megkövetését.

A május közepén indult kampányról itt írtunk korábban. Az Apródból OLX-szé váló apróhirdetési oldal az egyhónapos névváltó kampány után imázskampányba kezdett, ennek egyik része a biciklis reklám.

Az OLX azóta közleményben reagált a szakszervezet véleményére, melyben elmondják, hogy nem akarták megsérteni a pedagógusokat.