hero
A New York-i lap leírta Obamáról az n-betűs szót
A New York-i WestView News júliusi számában egy cikket közöl Barack Obama amerikai elnökről „The N***** in the White House” címmel (az eredetiben mindenféle finomkodás nélkül ki volt írva). Noha a cikk éppenséggel az amerikai társadalomban meglévő rasszizmusról szólt, a lap elnézést kért. 

A New York-i WestView News júliusi számában egy cikket közöl Barack Obama amerikai elnökről „The N***** in the White House” címmel – írja az Independent.Érdekes, hogy a nagy felháborodást kiváltó cikk szerzője, James Lincoln Collier éppen Obama védelmében írta a cikket és azt állította, hogy az amerikai jobboldal Obama-ellenes nézeteit nagyban befolyásolta az elnök bőrszíne. Collier ezt írta: „A szélsőjobboldali szavazók azért utálják Obamát, mert fekete. Az igazság az, hogy Amerikában még mindig létezik a rasszizmusnak egy csökkenthetetlen szintje”. Ennek ellenére a lap elismerte, hogy a címben szereplő szóval hibáztak.

A lap kiadója, George Capsis azt nyilatkozta a Sky Newsnak, hogy a szerző nem követte a szerkesztőség tanácsát, amely felhívta a figyelmét arra, hogy ne használja a rasszista kifejezést.

„Collierben nem tudatosult, hogy mennyire terhelt szót használ. Nagyon büszke volt arra, amit tett. Azt gondolta, hogy minden fekete, aki elolvassa a cikkét, azt fogja mondani, hogy mennyire zseniális, szimpatikus és okos ember írta” – mondta Capsis.
Hozzátette, hogy még a legliberálisabb liberálisok sem használhatják a szót akkor, ha nem feketék. Megjegyezte, hogy a lap soha többé nem fogja leírni ezt a szót.