hero
A magyar stáb vállalta először a szigorú buborékot a Survivor miatt
A műsort gyártó Paprika Studios executive producere mesélt az új helyszínről.

A járvány miatti többéves szünet után újra forog a Survivor, azonban idén új helyszínt kellett keresni az RTL Magyarország produkciójának. A stáb a Dominikai Köztársaságba, a több ország forgatócsportja által is használt hubba költözött, ahol május elején indult el a magyar változat forgatása.

Forrás: Paprika Studios

A Survivort gyártó Paprika Studios executive producere, Pető Gábor válaszolt néhány villámkérdésünkre a helyszínről.

Miért volt szükség teljesen egy új hubra a forgatáshoz, miben más ez a korábbihoz képest?

A gyártás előkészítési fázisában éppen beutazási tilalom volt érvényben a műsor korábbi helyszínén, ilyen bizonytalan helyzetben pedig kockázatos lett volna oda szerveznünk a forgatást. Minden környezeti körülményt figyelembe véve Dominikára esett a választásunk, ahol minden adott volt, hogy megfelelő körülmények között, biztonságban dolgozhassunk.

Forrás: Paprika Studios

A stábok buborékban dolgoznak, ezen kívül milyen különleges biztonsági előírásokkal zajlik a forgatás?

Roppant szigorú előírások mentén zajlik a forgatás. Több hónapot töltöttünk el azzal, hogy az ott forgató országok stábjaival közösen kialakítsuk a legbiztonságosabbnak vélt COVID-protokollt. Rendszeres és kötelező teszteket végzünk, és buborékokat alakítottunk ki: a stábok nem hagyhatják el a szálláshelyüket és nem érintkezhetnek közvetlenül olyanokkal, akik a szálláshelyen kívül élnek. Ezen felül a különböző országok maguk is egy-egy kisebb buborékot képeznek, az egyes országok képviselői egyáltalán nem találkozhatnak egymással zárt térben.

Mit jelent pontosan, hogy a magyar stáb elsők között forgat a helyszínen, kik érkeznek még?

A forgatási helyszín létrehozása nemzetközi erőfeszítésünk eredményeképpen jött létre, az ott forgató országokkal közösen alakítottuk ki a körülményeket. Mivel a Paprika Studiosnak van a legnagyobb tapasztalata ennek a formátumnak a gyártásában, mi vállaltuk annak a terhét és felelősségét, hogy elsőként forgatunk. Utánunk kezdtek dolgozni a finn kollégák, majd követnek minket a dánok és a norvégok, végül pedig érkeznek a svédek.