BFÁ 2021. szeptember 28. 12:32
A Klubrádió elleni ítéletet hozott a Kúria is
A Kúria helyben hagyta a Médiatanács korábbi döntését.

A Klubrádió jogsértőnek tartja a Médiatanács korábbi döntését, melynek értelmében kizárták a rádiót a 92.9-es frekvencia használatára kiírt pályázatból. A Klubrádió keresetét a Fővárosi Törvényszék elutasította, most ezt a döntést hagyta helyben a Kúria is. 

Arató András, a rádió többségi tulajdonosa a tárgyalás után elmondta, hogy nem várt más döntést. A jelenleg online működő rádió tulajdonosa hozzátette, belátható időn belül a Klubrádiónak nem lesz földi frekvenciája “egy lehetséges rendszerváltásig.”

A Klubrádiónak van már egy alkotmánybírósági beadványa is az ügyben, ennek célja a rádió szerint az, hogy európai bírósági fórumokhoz fordulhasson a Klubrádió a jövőben.

Előzmények:

A Médiatanács 2020 szeptemberben kisebb adminisztratív jogsértésekre hivatkozott, amikor eldöntötte, hogy nem hosszabbítja meg a Klubrádió szolgáltatójának február 14-én lejáró frekvenciahasználati jogosultságát. Más rádiók esetében a hatóság nem volt ilyen szigorú: több esetben előfordult, hogy hasonló súlyú mulasztásokat követően nem látta akadályát a pályázaton elnyert jogosultság megújításának. Az NMHH új pályázatot írt ki a frekvenciára, amelyre a Klubrádió ismételten beadta kérelmét. Ezt a pályázatot is érvénytelennek minősítette a Médiatanács a Klubrádió törvénysértő gazdálkodására hivatkozva. Február közepe óta a Klubrádió csak online elérhető.