hero
bn 2022. január 26. 10:38
A G7 újságírója, Bucsky Péter nyerte decemberben a Minőségi Újságírás Díjat
A háromrészes hiánypótló cikksorozat az uniós támogatásokat nyert cégeket és a támogatásnak a teljesítményükre gyakorolt hatásukat elemezte.

A nyertes cikksorozat részeit itt, itt és itt lehet elolvasni. 

Bucsky Péter sorozatának első része azt mutatta be, hogy az ígértnél valójában kevesebb forráshoz jutottak a magyarországi cégek az uniós támogatások keretében, ezen belül viszont kedvezőnek mondható a magyar tulajdonú kkv-k aránya – foglal össze a G7. A második rész arról ír, hogy a hazai vállalkozásoknak egy viszonylag jól körülhatárolható része járadékvadászatra rendezkedett be. Az utolsó rész megállapítása szerint a vizsgált vállalkozások átlagosan lassabb növekedésre képesek, mint amelyek nem kaptak ilyen forrást. 

A zsűri három cikket szokott még kiemelni, ezek decemberből:

  • Panyi Szabolcs Direkt36-os Pegazus-sorozatának egyik része, ami a Köztársasági Elnöki Őrség tagjainak megfigyelését elemezte
  • Janecskó Kata riportja a Telexen az albérlet-keresésben megnyilvánuló, romákat sújtó diszkriminációról
  • Balogh Róbert cikke a Szabad Pécsen a baranyai sváb falvak elnéptelenedéséről

A nyertes írások szerzői havonta összesen 200 ezer forint  jutalmat kapnak. A Minőségi Újságírásért Díjat a Hírkereső támogatja. A zsűri tagjai Weyer Balázs, Veiszer Alinda, Nyáry Krisztián, Dudás Gergely, Varró Szilvia, Neizer Anita és Both Vilmos.

A zsűri a 2021. januári díjra 2021. február 3-ig várja a nevezéseket a [email protected] címen.

Nyitókép: Youtube