2012. március 12. 18:05
A CNN megveheti a Mashable-t
A Reuters bloggere szerint a CNN több mint 200 millió dollárt fizethet a Mashable közösségi-média blogért.A blogger szerint jó üzletet csinálhatnak.

A The Next Web szerint egy "kismadár" azt csiripelte a Reutersnak, hogy a CNN megvenné a Mashable közösségi média blogot. A pletyka szerint a cég több mint kétszáz millió dollárt fizetne. A Mashable a Reuters leírása szerint elsősorban közösségi médiáról posztol, gyakran a legviccesebb netes mémektől a legérdekesebb Pinterest gyűjteményekig terjedően, ugyanakkor nem riad vissza a caps lock folyamatos használatától sem.

A CNN legutóbb a Zite nevű Ipad-magazin-aggregátort vette meg, 20-25 millió dollárért. A Mashable pedig nemrég adta ki Ipad-alkalmazását. Pete Cashmore, a blog alapító-főszerkesztője egyébként is régóta közel áll a CNN-hez. Gyakran ír hozzájuk közösségi médiáról és technológiáról.

A szivárogtató Felix Salmon szerint az üzlet mindkét cégnek megéri, hiszen hiába nem fog a Mashable soha Pulitzer-díjat nyerni, az egyszerűen megfogalmazott posztok sokakat érdekelnek. A blog saját állítása szerint havi húszmillió látogatót vonz, a különböző közösségi platformokon pedig négymillióan követik.