2013. július 11. 14:41
A briteknél szeretik a postát
Listát készített a YouGov a legkedveltebb márkákról Nagy-Britanniában. A BBC márkáit még mindig nagyon szeretik, a Londoni Metró és a Királyi Posta megítélése óriásit változott az olimpia és a pénzügyi eredmények miatt. 

Listát készített a YouGov a legkedveltebb márkákról Nagy-Britanniában – írja a Marketing Week. A szeretett márkák első tíz helyezettje között két BBC almárka, a BBC Iplayer és a BBC Youtube-csatornája is szerepel, ami azt mutatja, hogy az utóbbi idők BBC-botrányait a fogyasztók el tudták választani a márkától. A Samsung és a John Lewis áruházlánc hagyományosan jól szerepel ebben a felméréssorozatban, de a Samsung öt helyes előrelépése mögött a kutatás az okostévék és okostelefon-kampányokat sejti.

A szeretett márkák rangsoránál azonban érdekesebb, hogy mely márkák szeretetindexe ugrott a legnagyobbat fél év alatt. Az első két helyen a London Underground és a Royal Mail áll. A kutatás szerint mindkettő a londoni olimpiának köszönhetően vált szeretett márkává, a Posta ráadásul kiemelkedő üzleti eredményről is beszámolt.