hero
913 ezret gyűjtöttek az újságírók
Minden eddiginél több szerkesztőség ajánlotta fel karácsonyi repiajándékait az immár szokásos januári árverésre. A befolyt pénz is rekord. 

Jócskán sikerült túlszárnyalni a tavalyi 680 ezer forintos bevételt az idei szerkesztőségek által összehívott árverésen, ahol szokásos szerint újságírók licitálhattak a felajánlott repiajándékokra. A Fogas Házban megrendezett pénteki eseményen rekordösszeg, összesen 913 ezer forint gyűlt össze a Léthatáron Alapítványnak. 

Míg 2013-ban öt szerkesztőség ajánlotta fel árverésre a cégektől érkezett ajándékokat, addig idén már jóval többen csatlakoztak a jótékony célú eseményhez: Origo, Kreatív, Index, Vs.hu, We Love Budapest, Forbes, Hír24, Velvet, Dívány, HVG, NL Café, Figyelő, Családi Lap, The Wall Street Journal, eMasa, 444.hu, Recorder, Diamond Bridge, Hajtás Pajtás, Cink, Life.hu.

Gyűlnek az ajándékok

A résztvevők azért döntöttek az immár hagyományosnak tekinthető akció mellett, mert úgy gondolják, hogy újságíróként nem fogadhatnak el ajándékokat olyan cégektől és egyéb szervezetektől, amelyekről egyébként munkájuk során írniuk kell, hiszen ez esetlegesen azt a látszatot keltheti, mintha nem kezelnék őket pártatlanul.