hero
Nagy Zsolt 2021. június 11. 00:07
90 százalékban újrahasznosított anyagból készült Barbiekat dob piacra a Mattel
A bolygónk jövőjéért folytatott küzdelem frontján bevetik az ikonikus babákat is.

A Kreatívnak eljuttatott közleményben azt írják, a Barbie Loves the Ocean kollekció három olyan babát tartalmaz, amelyek teste 90 százalékban újrahasznosított, óceánba tartó műanyag alkatrészekből készült, de a sorozat részeként egy olyan „Együtt a Földért” strandbisztrót és kiegészítőket is piacra dob a gyártó, amelyek több mint 90 százalékban újrahasznosított műanyagból készültek, a korábban megszokott magas minőségben. A játékgyártó további célja, hogy 2021 végéig a csomagoláshoz 95 százalékban újrafeldolgozott vagy FSC tanúsítványú papírt és farostot használjanak.

„Az új Barbie kollekció bevezetése része a Mattel azon törekvésének, hogy a márka minél több vásárlóját környezettudatosságra inspirálja" – mondta Török Kata, a Mattel Magyarországi brand managere. „A Mattelnél a gyerekkor csodájának felfedezésére és a bennük rejlő lehetőségek kiaknázására bátorítjuk a következő generációt. Komolyan vesszük ezt a felelősséget, és továbbra is azon dolgozunk, hogy a gyerekek egy olyan világban élhessenek, amely maga is tele van lehetőségekkel. Hiszünk abban, hogy akár egy játékbaba is képes a változást elindítani, mégpedig a sokszínűség, a befogadás, az esélyegyenlőség és a fenntarthatóság terén egyaránt."

A fenntarthatósági törekvéseinek részeként a játékgyártó a közelmúltban elindította „Egy jobb jövő felé vezetünk” programját is, amelynek célja, hogy 2030-ig minden Matchbox kisautó, játékszett és csomagolásuk esetében 100 százalékban újrahasznosított, megújuló vagy bioalapú műanyagra térjen át. Tavaly emellett a Mattel számos olyan játékot is bemutatott, amelyek megfelelnek ennek az elkötelezettségnek, beleértve a bioalapú műanyagokból készült Fisher-Price® Baby’s First Blocks és az itthon is kapható Fisher-Price® Rock-a-Stack® termékeket, valamint a három bioalapú műanyagból készült MEGA Bloks® készletet és az UNO® Nothin 'But Paper-t, az első celofán csomagolóanyagok nélküli, teljesen újrafelhasználható UNO® paklit.