hero
70 milliót osztott a Médiatanács
Közösségi rádiókat és televíziókat támogató pályázatokról döntött a Médiatanács. A tanács 10 médiaszolgáltatót részesített összesen 67 millió forint összegű támogatásban.

Szerdán a közösségi rádiók és televíziók idei fenntartási és üzemeltetési költségeit támogató pályázatokról döntött a Médiatanács. Az egész évben folyamatosan meghirdetett úgynevezett rezsi-pályázatok első fordulójában a tanács 10 médiaszolgáltatót részesített összesen 67 millió forint összegű támogatásban. A kiírással a Médiatanács célja az, hogy hozzájáruljon a médiaszolgáltatók fenntartási és üzemeltetési költségeihez.

Idén a rezsipályázatokon összesen 350 millió forint áll rendelkezésre, amelyből 200 milliót a közösségi televíziók, 150 milliót pedig a közösségi rádiók támogatására fordít majd a Médiatanács. Az első fordulóban a közösségi rádiók 37,5, a közösségi televíziók pedig 29,5 milliós támogatást kaptak.

A fennmaradó pályázati forrásokra a további fordulókban folyamatosan lehet pályázni. A rezsiköltségek támogatására meghirdetett pályázati eljárások részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területének honlapján olvashatnak az érdeklődők.