hero
Bicsérdi-Fülöp Ádám 2022. január 26. 10:59
4,5 milliárd forintból készül Rákay Philipék Petőfi-filmje
Hogy kontextusba tegyük az összeget, az Elk*rtuk 1,4 milliárdból, a Kincsem 2,9 milliárdból készült.

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 4,5 milliárd forint támogatást szavazott meg a Most vagy soha! című filmtervnek. A megítélt összegből 2 milliárd forint egyedi kormányhatározat alapján nyújtott támogatás Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójához kapcsolódva.  

Az 1848. március 15-ei forradalom történéseit elmesélő Most vagy soha! Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk forgatókönyvéből készül.  Producerei Fülöp Péter, Csincsi Zoltán, Kriskó László és Rákay Philip, operatőre Dobos Tamás, rendezője Lóth Balázs.

A film díszletét a Nemzeti Filmintézet fóti filmgyártó bázisán építik fel, amely a forgatást követően a Filmintézet tulajdona lesz. A multifunkciós, könnyen alakítható új díszletegyüttest - ahogy a 80-as évek óta szinte folyamatos használatban lévő középkori város díszletet is - további produkciók is használhatják majd Fóton.  

A 106 naposra tervezett, áprilisban kezdődő forgatáson több ezer statiszta és közel 200 megszólaló szereplő működik közre.

A Most vagy soha! című film Petőfi Sándor születésének 200. jubileumi évében, 2023-ban lesz látható a mozikban.

A magyarnarancs.hu korábbi információ szerint a Nemzeti Filmintézet 8,5 hektár telket vásárol Fót Város Önkormányzatától a film forgatása miatt.