350 millós tőkeemelés a Gravitynél
A PortfoLion Zrt – az OTP Bank leányvállalataként - 300 millió forintnyi tőkebefektetést hajt végre a Gravity R&D-ben. Az internetes ajánlórendszerek fejlesztésével foglalkozó Gravity számára ez az eddigi legnagyobb tőkeemelés.

2011 második félévében a PortfoLion Zrt. 300 milliós tőkebefektetéssel tulajdonrészt szerzett az egyik legjelentősebb hazai technológiai startup cégnek számító Gravity R&D-ben. Az egyetemi kutatók által alapított, a hazai piacon öntanuló marketingszoftvernek megismert terméket fejlesztő cég, a tőkebefektetést külföldi, elsősorban egyesült államokbeli és ázsiai értékesítésének és marketingtevékenységének erősítésére, valamint a hazai fejlesztési kapacitás növelésére fogja használni. A PortfoLion tőkebefektetésével egy időben a Gravity tulajdonosai is az alaptőke emeléséről döntöttek. A vállalat korábbi vezető befektetője, a Docler Holding a Docler Investments koordinálása mellett szintén részt vett a tőkeemelésben.
A társbefektetők tőkebefektetésével együtt a befektetés összege eléri a 350 millió forintot.

A Gravity-nek jelenleg közel 40 munkatársa van, 12 országban vannak ügyfelei, és képviselettel rendelkezik Londonban, Párizsban, New Yorkban, Moszkvában, Berlinben és Hollandiában.

A Gravity 2009-ben és 2010-ben közel 200 millió forint kockázati tőkebefektetést kapott. A vállalat 2009-ben egyetlen magyar vállalatként Európa 25 legjobb start-up cége közé került választották az innovációs start-up cégek versenyén (EEVC).

A Gravity marketingvezetőjével, Kereszturi Gergellyel készített interjúnkat a Kreatív Magazin szeptemberi számában olvashatja.