hero
Nagy Zsolt 2021. október 29. 14:46
110 millió eurót oszt szét az alkalmazottai között az IKEA legnagyobb kiskereskedelmi vállalata - ennyit kapnak a magyar dolgozók
Így akarják megköszönni a járvány idején tanúsított helytállásukat.

Az Ingka Csoport, az IKEA legnagyobb kiskereskedője bejelentette, hogy jutalomban részesíti minden egyes munkatársát, dolgozzon bármely részén is a világnak, és összesen 110 millió eurót oszt szét közöttük a Covid pandémia időszaka alatt nyújtott rendkívüli erőfeszítéseik elismeréseként - tájékoztatta közleményben a Kreatív szerkesztőségét az Ikea.

„A pandémia legkorábbi szakaszától kezdve arra törekedtünk, hogy munkatársainkat professzionális módon támogassuk és törődjünk velük, értékeinkkel és emberközpontú hozzáállásunkkal összhangban; most pedig egy újabb lépést teszünk ugyanezen irány mentén” – mondta Ulrika Biesèrt, az IKEA Kiskereskedelem (Ingka Csoport) Emberek és Kultúra (személyzeti) vezetője.

Fotó: Unsplash

„Büszke vagyok rá, hogy összességében több mint 153 millió forint értékű pénzügyi juttatásban részesíthetjük elkötelezett és odaadó munkatársainkat Magyarországon. Elismerjük az elmúlt évben végzett kemény munkát, különösen a pandémia során tapasztalt személyes kihívásokat tekintve. A világjárvány természetesen még mindig velünk van, mind a személyes életünkre, mind az üzleti tevékenységünkre hatással van, de úgy gondoljuk, hogy az egész üzletbe való folyamatos befektetéssel a működés és a kínálat terén is javíthatjuk a teljesítményünket, és ami a legfontosabb, lehetővé tehetjük, hogy továbbra is segítsünk az embereknek abban, hogy szebb otthoni mindennapokat élhessenek” – mondta el David McCabe, az IKEA regionális ügyvezetője és fenntarthatósági vezetője (magyar-cseh-szlovák régió).

A jutalom egy egyszeri elismerés, az Ingka Csoport érvényben lévő juttatási csomagjának elemei mellett. Ez pedig tartalmazza az éves „One IKEA” bónuszt, melynek alapját a vállalat és az adott egység teljesítménye jelenti, csakúgy, mint az egyszeri nyugdíjjárulékot, melyre a legalább öt éve alkalmazásban álló munkatársak jogosultak a vállalat „Tack” elnevezésű hűségprogramján keresztül.