Vasárnaptól megint Barcelona a világ közepe

Bár a világ legnagyobb mobiltelefonos kiállítása előtti napokban folyamatosan szivárognak a nagymárkák újdonságairól szóló hírek, minden évben megy a találgatás, vajon lesz-e olyan bejelentés, amely váratlanul lopja majd el a nulladik napi showt. Hamarosan kiderül, hogy a Samsung új tabletjével, az LG műanyag kijelzős csúcskészülékével vagy az 5G-vel dobnak idén nagyobbat az MWC-n.

Tavaly már részletesen is írtunk arról, hogy az iparági szakemberek és szakújságírók hogyan és miért készülnek minden évben akkora felhajtással Barcelonában a Mobile World Congress eseményére, de izgalmas azokat az iparági pletykákat vagy a márkák által már belengetett előrejelzéseket is figyelni, amelyek jó eséllyel majd a 2018-as év mobilnyomkodási szokásait fogják meghatározni. 

Fotó: Mobileworldcongress.com
Fotó: Mobileworldcongress.com

Több ezer újságíró és blogger legalábbis ezt teszi, ott helyben, egészen a nulladik napnak számító, vasárnapi Samsung Unpacked eseménytől kezdve, ahol nemcsak egy új csúcskészülék bemutatását várják, de egy új tabletet is. Legalábbis a Gadget360 a GFXBench oldalán kiszúrt Samsung Galaxy Tab S4-ről ír cikkében, amelyet a Galaxy Tab S3-hoz képest nagyobb kijelzővel, hátlapi- és szelfikamerával, és a telefonáláshoz egy SIM-kártyával is felszereltek.

Aztán sokan várják az LG bejelentését is a V30-as telefon felturbózott változatáról, amelynek a márka egy saját standot is épít majd a helyszínen. A tavalyi MWC-n bejelentett V30-as prémiumkategóriás telefon egyébként februárban már a magyar piacon is kapható - a legtöbben az üveg helyett masszívabb műanyag kijelzője, a 16 és 13 megapixeles duál hátlapi kamerái, és audiolejátszási képességei miatt keresik.
 
Fotó: Mobileworldcongress.com
Fotó: Mobileworldcongress.com
 
A Nokia tavaly a 3310-es feature phone-jával igyekezett boldogságot okozni a retro szerelmeseinek, idén azonban Nokia 9-es készülékétől várnak sokat, amelyet a Samsung Galaxy S modelljeihez hasonlóan vízhatlan és portaszító réteggel vontak be, akkumulátora pedig már a gyorstöltést is támogatja.
 
De a 2018-as MWC lesz a premierje a Sony Xperia 4K felbontású XZ Pro és a full-HD kijelzős Xperia XZ2 modelleknek is. A Sony tavaly bemutatott csúcsmobiljában is már sokan az ultra-HD-s kijelzőjére fókuszáltak, amely elhozta azt a mobiltelefonos élményt, hogy a filmeket már olyan éles képminőségben nézhessük telefonról, mintha a valóságban egy apró ablakon keresztül látnánk azokat. És bár még mindig csak iparági pletykák szólnak róla, néhány fontosabb paraméter már körbefutotta a netet. Ezekből derült ki, hogy a kiállításon bemutatásra előkészített két prémiumkategóriás modelljére duál hátoldali kamerát szereltek, az XZ2 készülék pedig 18:9-es képarányú kijelzőt és ultravékony kávát kapott.
 
És bár már tavaly is egyre több márka alakította standjának dizájnját telefonjai mellett a különböző okoskütyük és az 5G hálózatának világára, a virtuális és kiterjesztett valóság újdonságai mellett az idén egyre több iparági szereplőnél jelenhet meg a fenntarthatóság témája is. 
 
Fotó: Mobileworldcongress.com
Fotó: Mobileworldcongress.com
 
A világ legnagyobb mobilipari kiállításáról február 25. és március 1. között egyébként idén is tudósít a Telenor. A rendezvény ideje alatt a közösségi média csatornáin és a MyTelenor applikációban is elérhetők lesznek az MWC bejelentéseiről és a legújabb kütyükről szóló hírek, videók, magazinos tartalmak.
 
A sorozatot a Telenor támogatja.
(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Idén tizedik alkalommal hirdetjük meg az online videótartalmak versenyét. Nevezési határidő: május 25.

Pakk Csomagolásdizájn-verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 25.

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése, a turisztikai szektorra fókuszálva. Május 30., 09:00

Gyakorlatorientált tréning a SAKKOM Interaktív szakmai támogatásával a Google AdWords kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. június 6., 08.30 - 14.00

Nemzetközi PR Best Practices június 7-én: Nemzetközi PR vezetők esettanulmányai és vacsora az ICCO elnökségi tagjaival

Játssz komolyan! – LEGO® SERIOUS PLAY® workshop: Legózz a fejlődésért, legózz a flow élményért! Három LEGO® SERIOUS PLAY® workshop egy napon, válaszd ki a saját témádat! Időpont: június 14.

Ülj a géphez! – Facebook tréning HR-eseknek. Toborzási kampányok a Facebookon, lépésről lépésre, június 20-án.