hirdetés
hirdetés
hirdetés

A valódi elkötelezettség akkor mutatkozik meg, amikor nincs sikerélményed

Bendl Mátyás, a nemrég az év hr-kommunikációs megoldásával díjazott POME alapító ügyvezetője írt nekünk Kultúrterrort, melyben Borsodit mérő italozóhelytől kezdve Indián át a siklóernyőig sok mindent ajánl.

hirdetés

Könyv

Különböző életszakaszokhoz más és más dukál. Nekem így jöttek eddig, fordított sorrendben:

Herman Hesse: Sziddhárta

Nem egy könnyű falat, de egységében nagyon tartalmas fogás, és szerintem ennek a könyvnek mindenki polcán ott kell lennie. Éveken át dolgozik az emberben (legalábbis bennem bizosan) ez a mű, szinte észrevétlenül, de annál alaposabban. Mestermunka.

Aldous Huxley: Szép új világ

A posztapokaliptikus utópiák mindig tetszettek valamiért, ez annál talán kicsit több, és egy nagyon átgondolt futurisztikus társadalom képe rajzolódik ki, melyhez egyébként egyre közelebb kerülünk. Fordra! Huxley egy zseni.

Fekete István: Tüskevár

Ebbe tudtam belemerülni először, el is olvastam vagy ötször azóta. A folyóparti nomádkodás közel áll hozzám, bár Tutajosnak azért több szép kapása van, mint nekem.

Bendl Mátyás
Bendl Mátyás

Film

A gengszterfilmek romantikája megragad, valamint önmagához képest nem követi a hollywoodra oly jellemző fekete-fehér, jó-gonosz kliséket.

A Casinóban legendás rendező és legendás színészek mutatnak egy korrajzot nagyon elegánsan és megragadóan.

„Most underrated” kategóriában mindenképpen ajánlom Kostyál Márk Kojotját. Ez egy kultuszfilm kellene, hogy legyen szerintem, gyönyörű társadalom és jellemrajzok egyben, eszméletlen akciójelenetekkel. Gyöngyszem.

Sin City. Az a fajta mese, mely engem nagyon magával ragad. Csak nagyképernyőn, házimozin, moziban nézhető. Magába kell, hogy húzzon, és máris a várossal lüktetsz. A bűnben.

Zene

Cseh Tamás:

Tankcsapda:

Shakey Graves:

Liquid Soul:

Színház

Nincs bérletem a Katonába, vannak nálam sokkal avatottabbak a témában. Amibe belefutottam és nagy hatással volt rám, az A tökéletes boldogság világa, amúgy épp a Katona Kamrában. A kortárs Kínáról, de még inkább a kizsákmányolásról, diktatúráról, nyomorról és az összetört reményekről szól. Egy kicsit utána a helyükre kerülnek a problémáink, az Ibolyában szürcsölve a rozéfröccsöt. Ez is sokáig hat, hónapokig lehet rágcsálni-emésztgetni.

Pintér Bélától a Titkaink, nyilván ebből is látszik, hogy a finoman szólva „műkedvelő színházbajáró” kategória vagyok. Nagyon sokszínűvé árnyalja a képet a jóságról és gonoszságról, valamint pontos bepillantásnak tetszik a szüleim fiatalságának időszakába.  Nagy tudású férfi ez a Béla, mi tagadás.

Étterem

Istvándy Birtok és Borműhely: Kápatalantóti, alattad terül el a Balaton és a szőlőbirtok, rohangál a vizsla és olyan az étel, amilyet még nem sokat ettél. Valódi családi vállalkozás, balatonfelvidéki vendégszeretet, emberség és profizmus „at the highest level.” Tündéri helyszín, emberi kedvesség és állati gasztroélmény!

Fehér Amúr: Poroszlónál, a vashíd lábánál. Az ország legjobb halászléje van itt jelenlegi tudásom szerint. Az ország legjobb halászléje! A korhely harcsát külön tudom javasolni.

Kocsma, italmérés

Boutiq Bar: amit Nagy Zoli elhozott Budapestre, azt máshol azóta sem láttam. Nincsenek kompromisszumok, csak szenvedélyes profizmus és valódi italköltemények. Érdemes megfigyelni és magunkba szívni azt a szellemiséget, ami árad a helyből, üzleti értelemben is. Masterpiece. Hot turkisht fogyasszunk itt egészséggel.

Ebihal: a Lupa szigettel szemben egy állóhajó. Nem egy kifejezett belvárosi reklámos törzshely, ez az egyik bája, többek között. A „letisztult” kifejezést használnám rá, autentikus helyi közönséggel és a megnyugtatóan hömpölygő Dunával. Meg csapolt Borsodival.

Kikapcs

Mióta az eszemet tudom, focizom. Nyilasi volt a király, aztán meg Détári és persze Gerazoli. Imádtam a 2016-os EB-t, kinn voltunk lakókocsival, még ma is sokszor azt hiszem, felébredek, hogy csak álmodtam. Attól félek, ezzel nem vagyok egyedül. Guzmics Ricsi például biztosan ugyanebben van.

Siklóernyő. Nagy szerelem es egy valódi csoda ezt megélni. De a nagy szerelmekkel nem árt óvatosan bánni! Bukósisak használata kötelező. Ezt azért nézzétek meg:

Horgászat:

Arra jöttem rá körülbelül 30 év horgászat után, hogy a valódi elkötelezettség akkor mutatkozik meg, amikor valamiben szinte nincs sikerélményed, és mégis elszántan tovább csinálod. Na, én sokkal inkább elkötelezett, mint jó horgász vagyok. Most, utánagondolva, a magyar foci szeretetére is némileg igazak a fentiek.

Utazás

Annyi minden van még a világon, és ha már erre a szép bolygóra és nem a Marsra születtünk, vétek nem megnézni alaposan.

India nagyon-nagyon. Ez turizmus/reklám szempontjából is figyelemre méltó, meg amúgy is:

Backpack délkelet Ázsia, szinte kötelező. Afrikában csak Tanzánia volt eddig, amit nagyon ajánlok.  Afrikát látni kell!

És egy friss élmény, ha könnyen elérhető, autentikus Olaszországot szeretnétek, ipari turizmustól mentesen. Procida, amit a barátnőmmel közösen fedeztünk fel. Caprit felejtsd el, és eszegesd boldogan a citromos pennét (kacsazsírtól mentesen) a kikötőben, tényleg elbújva a világ elől. Nápolyból a komp elvisz a pici szigetre.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A Vodafone Magyarország júliustól az ügyfélszolgálatos kollégái számára is lehetőséget biztosít a folyamatos távmunkára.

Tisztességtelen módon reklámozták a Black Friday-es akciókat. 

A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) ötödik alkalommal hirdette meg az Employer Branding Awardot az idei év elején. 

Az EY nemzetközi felmérése szerint a fogyasztók szorongása a korlátozások feloldása után is megmaradt.

A cél az új szlogen bevezetése, a hazai gyártás, illetve a márka és Szikszó város kapcsolatának tudatosítása.

DIGITALIZÁLVA – ÚJ MEGOLDÁSOK SAVE THE DATE 07.23. 14:00

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés