A hulla öröme: Sas István Kasszás Erzsiről

A hulla öröme: Sas István Kasszás Erzsiről

„Mit lát a nép? Azt, hogy ez egy olyan műfaj, amihez elég idétlenkedni. Hogy nem számít, milyen a reklám, csak az, hogy kiét és hányszor vetítik.” Vendégszerzőnk, Sas István szerint Kasszás Erzsi nagyon rosszkor mosolygott ránk.

A branded content megmérgezi a médiát

A branded content megmérgezi a médiát

Sas István véleménycikkben fejti ki véleményét arról, hogy a hagyományos reklámtípusok sokkal "tisztességesebben" közelítik meg a fogyasztót, mint a márkázott tartalom, mert szerinte ez utóbbi aláássa az olvasók bizalmát a médiatartalmak iránt. Publicisztika.

Sas István visszaszól Puzsérnak: Na ne má'

Sas István visszaszól Puzsérnak: Na ne má'

Puzsér Róbert Facebook posztokban arról beszélt, hogy a reklám a démon. Sas István, a legsikeresebb hazai reklámszakember szerint Puzsér nagyon téved. Vélemény.

Sas István: Köd ereszkedett a szakmára

Sas István: Köd ereszkedett a szakmára

A politikai kommunikáció stílusa, arroganciája és tenyérbe mászó cinizmusa rátapad az egész kommunikációs szakma megítélésére, de a reklámosok akkor sem hagyják magukat a mélybe rántani - állítja Sas István, reklámszakember évértékelő írásában. Publicisztika.

Sas István: Férfikönnycsepp

Sas István: Férfikönnycsepp

Dermedt unalom. Sehol egy szakmabeli. Sas István írása a Reklámfesztről.

Igenis, hülyék vagyunk!

Igenis, hülyék vagyunk!

Újsághír: A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség 100 millió forintos bírságot szabott ki a Média Markt „Hülye, aki nem ünnepel” hirdetésére, mert az károsan befolyásolja a gyerekek erkölcsi fejlődését. A Média Markt panasszal fordult a bírósághoz.

Szomorú cikk

Szomorú cikk

Szomorú, hogy a Kreatív augusztus-szeptemberi számában Szivacs cím alatt minden lényegeset letöröltek a hazai reklámoktatás táblájáról. „Kifejezetten reklámszakot egyetlen megkérdezett felsőoktatási intézményben sem találtunk” – harsogja a főcím.

Okostojás

Okostojás

Kaszás Gyuri [A McCann-Erickson kreatívigazgatója] az adrenalinszintet növelő napi vidám játékaink számbavétele után azon kesereg, hogy Magyarországon nincs használható reklámkritika, és nincs egy Bob Garfieldhoz [az AdAge újságírójához] hasonló, jól felkészült kritikus.

48+ = 0?

48+ = 0?

Egy „közös bűvészmutatvánnyal” eltűntek a 48 éven felülieknek szóló hirdetések, holott a gazdasági mutatók szerint semmi ok nincs arra, hogy ne számoljunk az ő vásárlóerejükkel.

Kreativitásra ítélve

Kreativitásra ítélve

„Jó felé megyünk?” „Jól csináljuk?” „Ezt kell csinálnunk?” – a világ minden konferenciáján a résztvevők előbb-utóbb felteszik maguknak ezeket a végső, nagy kérdéseket. Mi, kreatívok közismerten mimóza lelkületűbbek (kicsit paranoiásabbak) vagyunk. (Nem véletlenül sorolnak át minket időnként a művészeti dolgozók gyülekezetébe.)

Eprek Epre

Eprek Epre

Kedves Korombéli és Kevésbé Korombéli Kreatív Kollégáim! – Személy? – Nem! – Tárgy? – Nem! – Fogalom? – Igen! – Rákérdezek: eper a Jogobellából?

Hozd el anyádat is!

Hozd el anyádat is!

Kedves Korombéli és Kevésbé Korombéli Kreatív Kollégáim! Milyen igaza van Ogilvy mesternek! Elakadt a lélegzetem, amikor a hirdetést először megláttam? Irigykedtem, hogy nem nekem jutott eszembe? Teljesen új? Tökéletesen beleillik az adott stratégiába? Használható 30 éven át?

Az Okos, a Ravasz és a Pimasz

Az Okos, a Ravasz és a Pimasz

Kedves Korombéli és Kevésbé Korombéli Kreatív Kollégáim! Ki nem állhatom a kétértelmű szójátékokat. Üres formai hasonlóságok könnyű zsákmányát jelentik; legtöbbször szappanbuborékként pukkannak egyet, aztán a többi hasonló találmány sorsára jutnak.

Áhá!

Áhá!

Kedves Korombéli és Kevésbé Korombéli Kreatív Kollégáim! Életem első riportjában is azt kérdezte a riporter: „Mitől jó egy reklám?” Erről az agyafúrt kérdésről azóta sem tudnak lemondani, nyilván azért, mert még soha senkinek nem sikerült épkézláb választ adnia rá.