hero
gy.zs. 2022. január 17. 11:00
Virtuális David Attenborough vezet körbe a zöld bolygón
Izgalmas új projektben kapott szerepet a világ legismertebb természettudósa.

A BBC legújabb David Attenborough-val készült, a Zöld bolygó című sorozata egészen új dimenziót kapott. A Factory 42, az EE, a BBC Studios, a Royal Botanic Gardens, a Kew, valamint a Talesmith és Dimenson produkciós irodák összefogásából egy virtuális idegenvezetés született, amely során David Attenborough hologramja mutatja be testközelből a zöld bolygót az érdeklődőknek.

Az eseményt február 11-én a Piccadilly Circusben tartják, a cél pedig, hogy a vendégeknek bemutassák, mennyire fontosak a növények és a biodiverzitás a Föld jövőjében.

A projektet az Egyesült Királyság kormánya támogatta annak a programnak a keretében, melyben 65 millió fontot osztottak szét kreatív műhelyek között, hogy azok az 5G-ben rejlő lehetőségekkel kísérletezzenek.

A virtuális idegenvezetést a Factory 42 hozta létre, a projektről pedig a cég vezetője, John Cassy így nyilatkozott: „ez az úttörő, fenntartható élmény ötvözi a fizikai és a digitális világot, és egy rendkívüli találkozást hoz létre, amely tudást és szórakoztatást nyújt, valamint empátiát épít a természet világával.”

Forrás és kép: The Drum