hero
2009. március 26. 11:26
Új pr-vezető az E.On-nál
Az E.On Hungária szervezeti átalakítása után új, egységes kommunikációs szervezetet hozott létre a társaság, melyen belül Kutas István látja el a teljes vállalatcsoport médiakapcsolati és pr- vezetőjének feladatait.

Jelenlegi kinevezése előtt a szakember három éven keresztül az E.ON Földgáz Trade és az E.ON Földgáz Storage társaságok vállalati kommunikációs vezetője volt. Ezt megelőzően, 2002 és 2006 között a Béres Gyógyszergyárnál dolgozott kommunikációs vezetőként. Szakmai pályafutását 1998-ban, a Hill & Knowlton PR ügynökségnél kezdte, ahol mind a vállalati, mind a marketingkommunikáció területén kipróbálta magát számos iparágban.

Kutas István közgazdasági és politológiai diplomát szerzett Angliában, a University of Oxfordon, előtte Münchenben tanult filozófiát. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban érettségizett, felsőfokú angol és német nyelvtudása mellett társalgási szinten beszél franciául.

A vállalatcsoport médiakapcsolati és PR vezetőjeként Kutas István feladata a vállalat PR stratégiájának kialakítása, a média-együttműködések és médiaszponzorációk kezelése, a magyarországi E.ON vállalatok médiaképviselete továbbá a sajtóval való teljes körű kapcsolattartás, szóvivői szerepkör.