hero
2021. január 04. 14:18
Sir Sorrell elkezdett amerikai ügynökségeket vásárolni
A WPP egykori feje itt nem állna meg, viszont nem akar túlfizetett network ügynökségi arcokat látni a cégeiben.

Két amerikai ügynökség megvásárlását jelentette be az új év első hétfőjén az S4 Capital, Sir Martin Sorrell, a WPP holding exfőnökének cége. A programmaticcal és analitikával foglalkozó MightyHive az amerikai Metric Theoryvel, a MediaMonks kontentügynökség az amerikai Decoded integrált ügynökséggel olvad össze, egyelőre cégszinten, aztán márkaként is.

Az eladók felerészben készpénzt, felerészben tulajdonrészt kapnak a Campaign értesülései szerint.

A négy térségben is aktív Metric Theory-nek 130 alkalmazottja van és olyan ügyfelei, mint a GoFundMe és a Lyft nevű Uber-vetélytárs, Sorrell szerint az eddig a programmaticra kihegyezett MightyHive performance képességei jelentősen bővülnek ezzel. A Decoded 200 emberrel dolgozik New Yorkban és Los Angelesben a T-Mobile-hoz és a Visához mérhető ügyfeleknek.

Sorrell azt is mondta, a Brexit részletei miatt vártak ki a bejelentéssel, de az ázsiai, amerikai és közel-keleti térségben még agresszívebb növekedést terveznek idénre. Az S4 legnagyobb ügyfelei között már most is ott van a Google, a Facebook, a T-Mobile, a Mondelez és a Mini, és hasonló kaliberű kliensekkel dupláznának idén, elsősorban az egészségügyi és biotech szektorokat pásztázva.

Sorrell azt is mondta, hogy kerülné a holdingcégekre jellemző burjánzást, és náluk nem lesznek túlfizetett és alulfoglalkoztatott network-dolgozók. Az S4 vezetőinek 10 százaléka érkezett hálózati ügynökségektől, 30 százaléka digitális területről, 20 százalék online vállalkozásoktól és 15 százalék a Google-től.