hero
Bicsérdi Ádám 2021. március 31. 15:45
Platformot vált a Vodafone: Together We Can az új szlogen
30 országban indul kampány, a cég ezzel elköszön a Ready-től.

A Vodafone új platformot indít és lecseréli a 2017 óta futó A jövő izgalmas.Ready? - üzenetre épülő stratégiáját. Az új márkaszlogen, a Together We Can a Vodafone szerint azt fejezi ki, hogy az emberi szellem a technológiával ötvözve lehet csak igazán sikeres. Anne Stilling, a Vodafone globális márkaigazgatója szerint a járvány miatt rukkoltak elő a vártnál korábban az új platformmal

Az új stratégiával a márka szándéka szerint túllépne a telekommunikációs skatulyán, hiszen a friss márkaüzenet célja, hogy a felhasználók már inkább techcégként tekintsenek a Vodafone-ra.

A stratégián és a bevezető kampányon a Vodafone-nal 2020 októberében leszerződő ügynökség, a New Commercial Arts dolgozott.

A Vodafone szerint a platformváltást egy felhasználók között végzett belső kutatás inspirálta, amelyből kiderült, hogy a technológia szerepe ma már mást jelent az emberek életében, mint korábban. A felmérés ugyanis rámutatott, hogy ma már fenntarthatósági, és társadalmi kérdésekben is elvárják az emberek a techcégektől a szerepvállalást, a fejlesztést, és erre a gondolatra csak ráerősített a járvány is.

A márkaüzenetet egyéves kampány támogatja majd, amely március 31-én indul 30 országban, az Egyesült Királyság mellett többek között Németországban, Olaszországban és Spanyolországban. A szlogen a legtöbb helyen angol marad, néhány kivételtől eltekintve.

A kommunikációban a vörös szín és az eddig ismert logó továbbra is hangsúlyos marad, de utóbbi "vibrálóbb", elevenebb formát kap (ezen a WPP Superunion dolgozott).

(via: Campaign)